Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Λιου σε Τσίπρα: Τρέξτε τις μεταρρυθμίσεις...



Λιου σε Τσίπρα: «Τρέξτε» τις μεταρρυθμίσεις για να κλείσει η αξιολόγηση και να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος


Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αποτέλεσε το αντικείμενο της συνομιλίας που είχε το Σάββατο (27/2) ο Αμερικανός...
υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Τζακ Λιου επισήμανε τη σημασία που έχει για την Ελλάδα, το ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς η επιτυχής και έγκαιρη ολοκλήρωση της πρώτης αυτής αξιολόγησης για το 2016.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών είχε συνομιλήσει νωρίτερα, σε κατ' ιδίαν συναντήσεις, με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ για το θέμα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, ο Τζακ Λιου προέτρεψε την Ελλάδα να συνεχίσει την πρόοδο στο πεδίο της εφαρμογής ζωτικής σημασίας μεταρρυθμίσεων και υπογράμμισε την ανάγκη, ώστε η Ευρώπη να τηρήσει την δέσμευσή της και να μπει η Ελλάδα σε ένα μονοπάτι βιωσιμότητας μέσω ελάφρυνσης του χρέους της.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη και την ελπίδα του για μία συμπαγή ευρωπαϊκή λύση, ώστε να αποφευχθούν περισσότερες δυσκολίες και απώλειες ανθρώπινων ζωών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου