Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αποχωρούν από τα Τέμπη οι αγρότες

Αποχωρούν από τα Τέμπη οι αγρότες
Αποχωρούν το πρωί του Σαββάτου συντεταγμένα από τα Τέμπη τα τρακτέρ του μπλόκου σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν τα μέλη της γενικής συνέλευσης σε συνεδρίαση τους. Μετά από 37 ημέρες στους δρόμους οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών προχώρησαν σε αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και αποφάσισαν να αποχωρήσουν προειδοποιώντας πάντως την κυβέρνηση ότι θα τους βρει μπροστά της εφόσον δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το μέλος της συντονιστικής Επιτροπής Παναγιώτης Καλογιάννης διατύπωσε την άποψη ότι η κυβέρνηση θέλει να «τελειώσει» τον αγροτικό κόσμο.
Όπως ανάφερε ο κ Καλογιάννης στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που είχαν την περασμένη Δευτέρα, οι αγρότες του κατέστησαν σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει με τον αγροτικό κόσμο, ενώ, αποτιμώντας τα οφέλη των 37 ημερών αγώνα τόνισε:
«Πήραμε τα 9.500 αφορολόγητο. Καταφέραμε να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Πήραμε παράταση ως προς την αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ μέχρι το 2021 και πιο ομαλή μετάβαση. Πήραμε 5% κάτω από τις εισφορές που υπολόγιζε να βάλει η κυβέρνηση. Εξασφαλίσαμε πιο ομαλή φορολόγηση ως το 2021 και 4 μονάδες κάτω από τον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, και εξασφαλίσαμε επίσης την ρύθμιση επανασύνδεσης με την ΔΕΗ για τα αρδευτικά όπως και την ρύθμιση δανείων των αγροτών ώστε να δικαιούνται όλοι οι αγρότες «κάρτα αγρότη».
Τα προβλήματα των αγροτών, υπογράμμισε ο κ Καλογιάννης είναι πολύ μεγάλα όσον αφορά στην προσπάθεια που καταβάλουν να παράξουν και στην πορεία η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της, εφόσον δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. «Να είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι στην ψήφιση των νομοσχεδίων θα είμαστε παρόντες» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου