Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Θεοδωράκης - "Δεν υπάρχουν τρία Ποτάμια"

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Θεοδωράκης - Δεν υπάρχουν τρία Ποτάμια
Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο του Ποταμιού. Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανεξελέγη στη θέση του επικεφαλής με ποσοστό 88,16%, ενώ ο Παύλος Ελευθεριάδης συγκέντρωσε το 11,84% των ψήφων.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Σταύρος Θεοδωράκης απηύθυνε χαιρετισμό στα μέλη του Κινήματος που γέμισαν το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και συμμετείχαν μαζικά στο συνέδριο καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκίνησε λέγοντας: «Το Ποτάμι τόλμησε το αδύνατο, τα κατάφερε και θα τα καταφέρει ξανά. Ας πάψουν να τρέμουν τα γόνατα ορισμένων μπροστά στα δύσκολα. Δεν υπάρχουν τρία ποτάμια. Υπάρχει ένα Ποτάμι και ή είσαι ή δεν είσαι. Δεν μπορείς να απολαμβάνεις τα προνόμια του "είσαι" και τη δημοσιότητα του "δεν είσαι"».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέχεια ανέφερε: «Όποιος θέλει να αρχίσει κάτι από την αρχή καλοδεχούμενος και σύμμαχος μας, γιατί εμείς όπως έχουμε πει είμαστε μόνο η μαγιά του καινούργιου. Ας έρθουν λοιπόν όλοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο ποτάμι να το κάνουν και θα τους υποδεχτούμε ως συμμάχους. Δεν απαντώ σε όλα όσα άκουσα αυτές τις μέρες γιατί με ενδιαφέρει πάνω απ' όλα η ενότητα του κινήματος».
Παράλληλα τόνισε: «Αυτό το κόμμα δεν είναι ούτε του Σταύρου, ούτε των βουλευτών. Αυτό το κόμμα είναι των εθελοντών. Είναι των συνδημιουργών και θα το καταλάβουν όλοι στην πράξη από τις πρώτες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Αξιολόγησης Στελεχών αλλά και της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων».
Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για τα μυστικά ραντεβού του κ. Τσίπρα με μεγάλο εκδότη λέγοντας: «Δεν μπορώ όμως παρά ν’ αναφερθώ σ’ ένα ζήτημα που προέκυψε σήμερα με κάποια δημοσιεύματα. Την ίδια ώρα που κατηγορούσαν το Ποτάμι για διαπλοκή, παρακαλούσαν σε συνεχή μυστικά ραντεβού για λίγα ψίχουλα διαπλοκής. Τι δεν κατάλαβε ο κ. Τσίπρας στο πρώτο μυστικό του ραντεβού κι έκανε δεύτερο μυστικό ραντεβού; Τι δεν κατάλαβε στο δεύτερο ραντεβού κι έκανε και τρίτο ραντεβού; Τι δεν κατάλαβε στο τρίτο ραντεβού κι έβαλε ένα φίλο του να πάει σ’ ένα σπίτι και να κάνει ένα τέταρτο μυστικό ραντεβού; Προσέξτε πόσο υποκριτές, πόσο ψεύτες, πόσο ανάλγητοι. Την ίδια ώρα που τα φερέφωνα τους, τα καλοπληρωμένα φερέφωνα στα social media και τα μαύρα κουτιά τους, έριχναν λάσπη στο Ποτάμι, το οποίο ό,τι κάνει το κάνει δημοσίως και δε μετέχει, δε μετείχε και δε θα μετάσχει σε μυστικά βραδινά ραντεβού».
Κλείνοντας ο Επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε μέχρι τέλους γιατί θέλουμε, και πρέπει, να διηγούμαστε στα παιδιά μας την ιστορία του Ποταμιού. Και σας διαβεβαιώνω θα τη διηγούμαστε στα παιδιά μας. Θα τη διηγείται η ελληνική ιστορία ότι κάποια στιγμή, κάποιοι τρελοί βρέθηκαν και δημιούργησαν από το πουθενά ένα κίνημα, με ατέλειες, με ερασιτεχνισμούς, με λάθη, με άσκοπους τσακωμούς -όπως συμβαίνει σε όλες τις παρέες- αλλά που τελικά απέδειξαν ότι οι Πολίτες μπορούν, η κοινωνία μπορεί. Θα χτυπήσουμε τους Μαθουσάλες του παλιού συστήματος και θα βγούμε νικητές».
Μετά το τέλος των ψηφοφοριών ακολούθησε παρουσίαση και ψήφιση των πολιτικών και οργανωτικών κειμένων που έχουν προκύψει ως συμπεράσματα από τις εργασίες του συνεδρίου, όπως επίσης και οι πρώτες συνεδριάσεις των νέων οργάνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου