Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Παπανδρέου στις Βρυξέλλες: συνάντηση με Επιτρόπους Αβραμόπουλο και Κρέτου – κεντρικός ομιλητής στο CEPS

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε  σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλο και την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτου.




Ο Έλληνας Επίτροπος ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της κρίσης που δημιουργεί η δραματική αύξηση του αριθμού μεταναστών και προσφύγων που αναζητούν καταφύγιο σε χώρες της ΕΕ.


Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, με τους δύο Επιτρόπους, για την ανάγκη διαμόρφωσης μίας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής που θα βασίζεται στις διεθνείς συνθήκες, τις ευρωπαϊκές αξίες, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και τον ρόλο της Ελλάδος σε αυτό το πλαίσιο.






Τέλος, o Γιώργος Α. Παπανδρέου θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή συζήτηση του ετήσιου συνεδρίου Ideas Lab, που διοργανώνει στις Βρυξέλλες η δεξαμενή σκέψης CEPS με θέμα το μέλλον της Ευρώπης.




φωτογραφίες από το ec.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου