Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η εφέτης Μαρία Παπασπύρου αντικαθιστά τον Λέανδρο Ρακιντζή

(EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)           

Νέα Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης είναι η εφέτης Μαρία Παπασπύρου, με πλούσια εμπειρία στη διοίκηση από την θητεία της ως Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, η οποία ορκίστηκε σήμερα ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ευχήθηκε στην κ. Παπασπύρου να επιτελέσει τα καθήκοντά της με τρόπο που «πραγματικά να εμπεδώνει το αίσθημα εμπιστοσύνης, της σωστής αξιολόγησης στον πολίτη, χωρίς να παρέχεται σε κανέναν το δικαίωμα να ισχυριστεί ότι υπάρχουν διαθέσεις μεροληψιών».
Εξέφρασε την εμπιστοσύνη τόσο τη δική του όσο και των συνεργατών του στο πρόσωπο της, λέγοντας ότι «θα φέρει εις πέρας αυτό το πολύ δύσκολο έργο, διότι η θητεία της στο Δικαστικό Σώμα, το ήθος, το ύφος της, η εργατικότητά της εγγυώνται ότι η προσπάθειά της θα είναι γόνιμη και δημιουργική». Κλείνοντας δήλωσε ότι φιλοδοξία είναι «να προσδώσουμε στον δημόσιο χώρο διαφάνεια και λειτουργία που να προσδίδει στον πολίτη σχέσεις αξιοπιστίας».
Ανταπαντώντας η νέα γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ευχαρίστησε τον υπουργό για την πρόταση του προς το υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και το συμβούλιο για την ομόφωνη απόφαση του για την τοποθέτηση της σ' αυτή την νευραλγική θέση.


Η τελετή παραλαβής από τον Ρακιντζή
Η νέα Γενική Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κυρία Μαρία Παπασπύρου, θα αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά της αύριο, Παρασκευή, στις 10:00 στο γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Κηφισίας 1-3 και Λ. Αλεξάνδρας.
Στις 5 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παν. Κουρουμπλής, σε εισήγησή του προς το Υπουργικό Συμβούλιο, πρότεινε για τη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης την κυρία Μαρία Παπασπύρου-Ζεντέλη και με την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου υπ' αριθμ. 2/10.02.2016, αποφασίστηκε η τοποθέτησή της στη θέση αυτή. Στις 23 Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο διορίζεται στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για θητεία πέντε ετών.

Η πορεία της
Η Μαρία Παπασπύρου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τον Πόρο.
Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1976 ξεκίνησε να δικηγορεί. Επτά χρόνια αργότερα (1983) εισήλθε στο δικαστικό κλάδο και διορίστηκε πάρεδρος των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων.
Το 1985 προήχθη σε πρωτοδίκη, το 1998 σε πρόεδρο Πρωτοδικών, το 2004 σε εφέτη και με τον βαθμό αυτό, τον Μάιο του 2008, αποχώρησε από το δικαστικό σώμα για προσωπικούς λόγους.
Από το 1991 έως και το 1995 υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Αθηνών ως ανακρίτρια και χειρίστηκε σοβαρές υποθέσεις που απασχόλησαν την Δικαιοσύνη και την ελληνική κοινωνία.
Την τριετία 2011-2014 διετέλεσε Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, στη διάρκεια της οποίας ασχολήθηκε με θέματα που αφορούσαν στην έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, στη διασφάλιση της αμεροληψίας των περιφερειακών αρχών και στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων.
 


Πηγή: Η εφέτης Μαρία Παπασπύρου αντικαθιστά τον Λέανδρο Ρακιντζή | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/253134/i-efetis-maria-papaspyroy-antikathista-ton-leandro-rakintzi#ixzz41CwGcPqv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου