Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Να ανοίξουν τώρα, οι λίστες που έχει η Τράπεζα της Ελλάδος

Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επί κυβερνήσεως  Γ.Παπανδρέου Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή το θόρυβο με τις λίστες, προτρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις λίστες η Τράπεζα της Ελλάδος που είναι ενήμερη για κάθε ροή χρημάτων προς
το εξωτερικό. Ας σταματήσει επιτέλους η κωλυσιεργία, η χώρα εχει ανάγκη από  πλούτο, τονίζει.
Μιλούν τελευταία πολλοί, για άρνηση συνεργασίας που υπήρξε για την διερεύνηση των διαφόρων λιστών φοροφυγάδων εμβασμάτων του εξωτερικού.
Όμως υπάρχει και κάτι άλλο που συστηματικά αγνοείται,άγνωστο για ποιους λόγους.
 
Θα επικεντρωθούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο εσωτερικό μας,πως θα συνεργαστούν οι ελληνικές ελεγκτικές αρχές μεταξύ τους, αφού η Tράπεζα της Ελλάδος έχει στην διάθεση της σχεδόν όλες αυτές τις λίστες που ατέρμονα, μιλάμε (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, Κέιμαν, Λουξεμβούργου, Μπόργιανς Κ.λ.π) χωρίς αποτέλεσμα και μόνο με επικοινωνιακούς όρους;
«Γιατι τελικά όλα τα λεφτά που αφορολόγητα έφυγαν στο εξωτερικό ΕΦΥΓΑΝ τελικά μέσω τραπεζών που εδρεύουν στην Ελλάδα;»αναρωτιέται.
 
Ετσι λοιπόν αν πράγματι θελουμε να έχουμε αποτελέσματα ,δεν θα μιλαμε μόνο για ένα συγκεκριμένο αριθμό μερικών μόνο χιλιάδων εμβασματούχων, αλλά για τον έλεγχο αν τελικά έχουν φορολογηθεί του 1 εκατομμυρίου Ελλήνων που διοχέτευσαν δια μέσου τραπεζών απο το έτος 2000 και μετά, 300 δις ευρώ περίπου στο εξωτερικό.
Βασική δε προϋπόθεση και για λόγους ουσίας και συμβολισμού αποτελεί.
 
Η κατάργηση της προνομιακής διάταξης πλυντήριο που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου το καλοκαίρι του 2013 (ν.4171/26/7/2013,άρθρο 36) που έδωσε ασυλία ελέγχο και ακαταδίωκτο, εκτός αν υπάρχει εισαγγελική εντολή, σε όλους όσους έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό με οποιοδήποτε τρόπο,απο το 2000 μεχρι το 2009.
Ποιους άραγε ηθελαν να καλύψουν;
Επιτέλους ας συνεργαστούν αναζητώντας τα κατάλληλα ελεγκτικά εργαλεία, για τα εμβάσματα του 1 εκατομμυρίου εμβασματούχων και όσες λίστες επιθυμούν, οι ελληνικές αρχές μεταξύ τους και να αποκαλυφθεί ποιοι είτε με νόμους είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο έδιναν ασυλία σε φοροφυγάδες σε βάρος της χώρας και των μόνιμων θυμάτων της κρίσης.
Ας σταματήσει λοιπόν το δούλεμα και η κωλυσιεργία απο όπου και αν προέρχεται .
«Η χώρα εχει ανάγκη απο πλούτο και κυρίως και για λόγους ουσίας και συμβολισμών, από εκείνους που τον αναχαίτισαν, τον υπέκλεψαν, τον παρεμπόδισαν» κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου