Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Νέοι διάλογοι φωτιά των δημοσιογράφων που κατηγορούνται ως εκβιαστές

Νέοι διάλογοι φωτιά των δημοσιογράφων που κατηγορούνται ως εκβιαστές
Η καταγγελία της υπεύθυνης επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ, Αμαλίας Κάτζου οδήγησε στην αποκάλυψη της «μαφίας των δημοσιογράφων», αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso.
Στη μήνυση και τις έξι καταθέσεις που έδωσε στους αστυνομικούς, η 44χρονη γυναίκα περιγράφει την ασφυκτική πίεση που της ασκούσαν τα μέλη του κυκλώματος με απειλές και πιέσεις για να τους «ρίξει» χρήμα από τη χορήγηση κονδυλίων.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το πως σκιαγραφούσε, μετά το «σκοτεινό» ραντεβού, την προσωπικότητα του Τάκη Μουσσά, ο οποίος φέρεται ότι ήταν ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα της δημοσιογραφικής μαφίας.
«Γενικά ο τρόπος που μου μιλούσε και συμπεριφερόταν έδειχνε ένα άτομο με διασυνδέσεις σε καίρια πόστα και ικανό για τα πάντα χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές προκειμένου α επιτύχει τον σκοπό του, δηλαδή ένα άτομο επικίνδυνο», αναφέρει στην κατάθεση της, προσθέτοντας ότι ο δημοσιογράφος της έλεγε πως έχει πολλούς φίλους που είναι πολύ ισχυροί και στη «μέρα», αλλά και στη «νύχτα» μεγαλώνοντας τους φόβους της.
Παράλληλα, όπως αναφέρει στους αστυνομικούς, την ίδια μέρα ο Τάκης Μουσσάς της είπε: «Αν είμαστε πολύ προσεκτικοί δεν θα μας πιάσουνε ποτέ και θα πάμε πολύ μπροστά».
«Μου τόνισε ότι τα χρήματα που θα κερδίζουμε θα τα κανονίζει αυτός και ο Φράγκος και θα μου δίνει το μερίδιο μου. Μάλιστα, την ώρα που μου τα έλεγε πήρε τηλέφωνο προφανώς τον Φράγκου και του είπε ότι είναι μαζί με τη φίλη μας, εννοώντας εμένα και τα έχουμε  κανονίσει όλα», προσθέτει η Αμαλία Κάτζου.
Η καφέ ατζέντα με τις σημειώσεις
Στο μικροσκόπιο των Δικαστικών Αρχών αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες η μυστηριώδης καφέ ατζέντα με τις σημειώσεις των υπέρογκων ποσών δια χειρός Παναγιώτη Μαυρίκου, αλλά και τέσσερα «καυτά» ντοσιέ που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στο γραφείο του στην εφημερίδα Ακρόπολη.
«Έχω 341.000, 300.000 ευρώ, 282.434 ευρώ και σύνολο 822.396 ευρώ γράφει ο ίδιος ο κατηγορούμενος εκδότης στο μίνι σημειωματάριο του, αποκαλύπτοντας τις ροές του χρήματος που φέρεται ότι περνούν από τα χέρια του.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα Espesso, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ζήτησε να εκδιωχθούν ποινικά ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολη, Παναγιώτης Μαυρίκος και οι δημοσιογράφοι Τάκης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκος.
«Είμαι διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ από τις 8 Ιουλίου 2015. Στα καθήκοντα μου είναι η πλήρης επίβλεψη της λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ. Όσον αφορά το διαφημιστικό μπάτζετ της ΕΥΔΑΠ για το έτος 2016, είναι 150.000 ευρώ. Αυτό βέβαια το ποσό δαπανάται και για την προβολή και την επικοινωνία της εταιρίας. Έχω ενημερωθεί ότι οι Μουσσάς, Φράγκου και Μαυρίκος εκβίαζαν τη Κάτζου, ώστε να εισηγηθεί σε μένα και να με πιέσει να τους δίνω χρήματα από το προαναφερόμενο μπάτζετ και αυτοί αρθρογραφούν θετικά για την ΕΥΔΑΠ.
Η 27χρονη γραμματέας
Κατά εντολήν του Παναγιώτη Μαυρίκου, υποστήριξε ότι δρούσε η 27χρονη γραμματέας του εκδότη, ως βοηθός του από τα χέρια της οποίας εστάλησαν τιμολόγια συνολικού ύψους 60.000 ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ.
Στην κατάθεση της η 27χρονη εξηγεί ότι όπως την είχε ενημερώσει ο κ. Μαυρίκος, «η συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ ανερχόταν στο ποσό των 60.000 ευρώ, ωστόσο η πρώτη δόση ήταν 52.000 ευρώ» και διευκρινίζει πως στη συνέχεια έστειλε συμπληρωματικά μία επιπλέον προσφορά για ακόμα δύο καταχωρήσεις, αξίας 4.000 ευρώ η καθεμία.
«Δεν έχω δει ποτέ μου τον Τάκη Μουσσά, αλλά ξέρω ότι είναι φίλος και συνεργάτης του Μαυρίκου. Η συνεργασία τους αφορούσε προβολή εταιρειών όπως είναι η ΕΥΔΑΠ, με την οποία σχετίζεται από όσο ξέρω ο κ. Μουσσάς.
Ακόμα και με ισόβια
Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα το Έθνος, υπό την απειλή των ισόβιων δεσμών σε περίπτωση καταδίκης έθεσε χθες τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο και τους δημοσιογράφους Τάκη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου ο εισαγγελέας, ο οποίος προχώρησε στη αυστηροποίηση των κατηγοριών που βαρύνουν τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος εκβιαστών.
Οι δημοσιογράφοι θα απολογηθούν την Παρασκευή στον 1ο ειδικό ανακριτή, στα χέρια του οποίου διαβιβάστηκε η δικογραφία της υπόθεσης με στοιχεία φωτιά που αφήνουν ανοικτό παράθυρο για διερεύνηση της λίστας των κατηγορούμενων.
Πηγή Espresso, Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου