Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Στη δικαιοσύνη ο Παππάς…

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Παππάς για δημοσιεύματα σχετικά με το κύκλωμα εκβιαστών
 


…για δημοσιεύματα για το κύκλωμα εκβιαστών… 

Τη νομική οδό θα ακολουθήσει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, εναντίον όσων «διαστρεβλώνουν την αλήθεια και στοχευμένα κατασυκοφαντούν», με...
αιχμή δημοσιεύματα κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του του Υπουργού Επικρατείας, για το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων. 

«Είναι προφανές ότι εκτός από τα κυκλώματα εκβιαστών του υπονόμου υπάρχουν και τα κυκλώματα εκβιαστών των –κατά τη δική τους φαντασία- σαλονιών» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι «οι αήθεις επιθέσεις εναντίον της Κυβέρνησης και στο πρόσωπό μου συνεχίζονται από τα συγκεκριμένα κέντρα, εδώ και μήνες». Ο κ. Υπουργός προαναγγέλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ''ενώπιον άλλων παράλληλων νομοθετικών και νομικών εξελίξεων και υποθέσεων, κάποιοι επιχειρούν αυτή την πραγματικότητα να την αντιστρέψουν'. Και ξεκαθαρίζει:

Αυτή ή αήθης επίθεση ξεπερνά κάθε όριο. Μέχρι στιγμής επέλεξα να τηρήσω στάση αναμονής ως προς την προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Με δεδομένη την απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας και τη στοχευμένη κατασυκοφάντηση, είμαι αναγκασμένος να προσφύγω στη Δικαιοσύνη.

Για την υπόθεση και για το πώς η δικαιοσύνη έφτασε στην εξάρθρωση της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης, τονίζει:

Η υπόθεση των κατηγορουμένων για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης εκβίασης και δωροδοκίας βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία θα αξιολογήσει και θα κρίνει την υπόθεση και τα πρόσωπα. Η Δικαιοσύνη αναπνέει, η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, όπως δεν παρεμβαίνει και σε άλλες εν εξελίξει υποθέσεις.

Ο κ. Παππάς εξαίρει την τόλμη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Δικαιοσύνης, για να «σπάσει το απόστημα» και να εξαρθρωθεί το κύκλωμα των εκβιαστών.

Το γεγονός ότι το απόστημα σπάει τώρα, αποδεικνύει ότι αίρονται τα διάφορα εμπόδια και η Ελληνική Αστυνομία και Δικαιοσύνη αφήνονται, απερίσπαστες, να κάνουν τη δουλειά τους.

Η υπόθεση πήρε την τρέχουσα εξέλιξη διότι η ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη και η ηγεσία της αστυνομίας λειτούργησαν υποδειγματικά και αποτελεσματικά. Ταυτόχρονα, στελέχη των επιχειρήσεων του δημοσίου δε δείλιασαν και έκαναν το καθήκον τους.

Οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν εκβιάσει στελέχη επιχειρήσεων του δημοσίου προκειμένου να καρπώνονται τη μερίδα του λέοντος στην κρατική διαφήμιση με την ταυτόχρονη απειλή, ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβαίνουν σε αρνητικά δημοσιεύματα για στελέχη επιχειρήσεων, αλλά και μελών της κυβέρνησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου