Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Στο Μαξίμου αγρότες από 69 μπλόκα...







 Με εκπροσώπους αγροτικών μπλόκων συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Το μπλόκο της Νίκαιας συμμετάσχει με...
τρεις εκπροσώπους στη συνάντηση, την οποία είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι 69 μπλόκων σε συνεδρίαση την περασμένη Κυριακή, στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Ο Βαγγέλης Μπούτας, ο Ρίζος Μαρούδας και ο Κ. Τζέλας, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, εκπροσωπούν το μπλόκο στη σημερινή συνάντηση, η οποία τουλάχιστον από πλευράς αγροτών έχει συγκεκριμένη ατζέντα: Τα πέντε αιτήματα που έχουν διατυπώσει και επαναλάβει και προχθες με σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από εκπροσώπους του προαναφερόμενου αριθμού μπλόκων και τα οποία, όπως υποστηρίζουν, αντιπροσωπεύουν την μικρομεσαία αγροτιά.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα αυτά είναι:

1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο«κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα»του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο
Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στην Ηρώδου Αττικού

Τα μέτρα ασφαλείας, όπως και στην προηγούμενη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους των άλλων μπλόκων, είναι δρακόντεια με την αστυνομία να έχει κλείσει το δρόμο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου με κλούβες, ενώ γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος σε όποιον θέλει να περάσει.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου