Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Τα εί«Χ»ε όλα

 sup-panai-xanthi-2016-6
Παναιτωλικός και Skoda Ξάνθη ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο Αγρίνιο για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και για πρώτη φορά στην ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων ανεξαρτήτου έδρας.

Παναιτωλικός και Skoda Ξάνθη ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο Αγρίνιο για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και για πρώτη φορά στην ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων ανεξαρτήτου έδρας.
Σε ένα «γεμάτο» ματς, όπου αποβλήθηκαν οι προπονητές και των δύο ομάδων, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 χάρη σε τραγικά λάθη της αντίπαλης άμυνας, αλλά ο Αμρ Ουάρντα με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι και φάουλ οδήγησε τους γηπεδούχους στην ισοφάριση. Η ισοπαλία, πάντως, δεν αρέσει σε καμία από τις δύο ομάδες αν ο στόχος τους είναι μια θέση στα πλέι οφ.
Τα αρχικά πλάνα
Στο 4-3-3 του Ματζουράκη, ο Κυριακίδης ήταν στην εστία, με τους Μύγα, Κούσα, Μάκο, Κέβιν από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Παπάζογλου, Πάουλο και Ρουσκουσέδα συνέθεσαν την τριάδα στη μεσαία γραμμή, με τους Κάπελ, Ουάρντα, στις πτέρυγες και τον Μαρκόφσκι στην κορυφή της επίθεσης.
Σύστημα 4-2-3-1 από την άλλη για τον Λουτσέσκου, με τον Ζαρόπουλο στο τέρμα, τους Φλίσκα (δεξιά), Γουάλας μπακ και τους Καρυπίδη, Λισγάρα στόπερ. Παπαστεριανός, Λουσέρο ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τον Ορφανίδη μπροστά τους, τον Σολτάνι δεξιά, τον Νιέτο αριστερά και προωθημένο τον Καπετάνο.
Πρώτη φορά και… διαμαρτυρίες
Το ματς ήταν μοιρασμένο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν. Εκτός ενός καλού σουτ του Σολτάνι από το ημικύκλιο στο 10′ που κατέληξε κόρνερ, το πλέον αξιοσημείωτο γεγονός πριν το γκολ ήταν η αναγκαστική αλλαγή των γηπεδούχων στο 14′.
Ο Παπάζογλου αποχώρησε έχοντας βγάλει την ωμοπλάτη του και τη θέση του πήρε ο Βασιλούδης. Μέχρι να ανασυνταχθούν οι Αγρινιώτες, οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να γίνονται περισσότερο απειλητικοί.
Το 1-0 για την Ξάνθη έγινε στο 34′, όταν ο Νιέτο γύρισε την μπάλα από αριστερά στην καρδιά της περιοχής και ο Καπετάνος με κοντινό σουτ δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κυριακίδη. Οι Αγρινιώτες διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα είχε βγει άουτ πριν τη σέντρα (το ριπλέι δεν τους δικαιώνει) και το αποτέλεσμα ήταν να αποβληθεί από τον πάγκο ο Γιάννης Ματζουράκης.
Ήταν η πρώτη φορά στη φετινή Σούπερ Λιγκ που η Skoda έκλεισε το πρώτο ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ, αφού στα λεπτά που απέμεναν οι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση.
«Τρελό» δεύτερο μέρος
οι ακρίτες, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη νίκη μέχρι τέλους, αν και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με δύο τέρματα. Τι κι αν ο Παναιτωλικός μπήκε… φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε για την ισοφάριση;
Η Ξάνθη ήταν αυτή που στο 63′ έφτασε στο 2-0 με κοντινό σουτ του Παπαστεριανού μετά από γέμισμα του Νιέτο και τεράστιο λάθος του Μύγα, ο οποίος έμεινε τελευταίος και κάλυπτε όλους τους αντιπάλους.
Ο Ουάρντα είχε άλλη γνώμη
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι πολύ δύσκολα θα άλλαζε κάτι στο Αγρίνιο, ο Ουάρντα είχε διαφορετική άποψη. Στο 68′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Σολτάνι και ο Αιγύπτιος το μετέτρεψε σε γκολ, βάζοντας τους πάλι στο «κόλπο».
Το δεύτερο «χαστούκι» στους φιλοξενούμενους ήταν η αποβολή του Λουτσέσκου στο 73′ μετά από αντιπαράθεση με τους οπαδούς πίσω από τον πάγκο. Και το «τελειωτικό» χτύπημα ήρθε στο 81′.
Ο Ουάρντα εκτέλεσε φάουλ από πολύ πλάγια θέση και ξεγέλασε τον Ζαρόπουλο, ο οποίος περίμενε σέντρα, αλλά είδε την μπάλα να αναπαύεται στην απέναντι γωνία του, αφού δεν μπήκε στην πορεία της κανείς.
http://www.novasports.gr/
- See more at: http://www.agriniopress.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b5-%cf%8c%ce%bb%ce%b1/#sthash.33G62jmi.dpuf
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου