Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

"Τέλος στα μπλόκα, αλλά όχι στον αγώνα"...



"Τέλος στα μπλόκα, αλλά όχι στον αγώνα"...
Αγρότες στο Κιλελέρ: Τέλος στα μπλόκα, αλλά όχι στον αγώνα

«Μετά από 39 μέρες στον δρόμο, ο αγώνας ούτε σταματάει ούτε αναστέλλεται. Απλά, όπως αποφασίσαμε όλα τα μπλόκα, από αύριο αλλάζει η μορφή πάλης. Θα είμαστε σε...
επαγρύπνηση και με το όπλο παραπόδα».

Με τη δήλωση αυτή, και στη σκιά του «μνημείου του Αγρότη» στο ιστορικό Κιλελέρ, ο Βαγγέλης Μπούτας έδωσε σήμερα το μεσημέρι το σύνθημα για την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου του αγώνα των αγροτών, τα τρακτέρ των οποίων έχουν ξεκινήσει ήδη να αποχωρούν σταδιακά από τα μπλόκα, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται αύριο.

Εκπρόσωποι πολλών μπλόκων από τα 69 που συντάχτηκαν με το πλαίσιο των πέντε προτάσεων που παρουσιάστηκαν στην συνάντηση της Τετάρτης με τον πρωθυπουργό, βρέθηκαν σήμερα στο υψηλού συμβολισμού για το αγροτικό κίνημα Κιλελέρ, προκειμένου γιορτάζοντας την 106η επέτειο απ’ τον ξεσηκωμό των κολίγων να κλείσουν αυτή την ενότητα των κινητοποιήσεων τους. Και με αφορμή τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στον αγροτικό τομέα να μιλήσουν για «νέα κολλιγοποιήση» των αγροτών και να προειδοποιήσουν για «νέο Κιλελέρ».

Ο Βαγγέλης Μπούτας υπογράμμισε ότι η γραμμή πάλης πρέπει να συνεχιστεί σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα φτωχά και λαϊκά στρώματα, ενώ αναφερόμενος στο «κέρδη» από την παραμονή των αγροτών στον δρόμο επί τόσες μέρες, τόνισε ότι το γεγονός ότι έχει πάει πίσω για δυο μήνες το ασφαλιστικό είναι αποτέλεσμα αυτού του αγώνα.

Ακόμη επεσήμανε ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι πρέπει να υπάρχει αφορολόγητο, αλλά συμπλήρωσε ότι αν οι αγρότες αυτό δεν το δουν σε νόμο δεν πρόκειται να πειστούν και περιμένουν να δουν να γίνονται πράξη αυτά τα οποία υποσχέθηκε η κυβέρνηση. Αναφερόμενος δε, στις 9.500 αφορολόγητο, σχολίασε ότι και «άλλοι» που συναντήθηκαν τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό πήρανε τη δέσμευση για το θέμα αυτό, αλλά δεν το πρόβαλαν γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μείνουν αφορολόγητα τα μεγάλα εισοδήματα. Ενώ, όπως είπε, η αντιπροσωπεία της Πανελλήνια Επιτροπής μπλόκων πήγε με πέντε αιτήματα στον πρωθυπουργό και κατέδειξε την διαφορά που έχει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και εκείνοι που λένε «όλοι μαζί» και το εννοούν. «Είναι δυνατόν να πας στον πρωθυπουργό με 40 αιτήματα;» αναρωτήθηκε, «ούτε στον δήμαρχο της πόλης σου δεν πας με τόσα».

Επαναλαμβάνοντας ότι οι αγρότες περιμένουν η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, ανέφερε ότι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κατέβουν με πούλμαν στην Αθήνα όταν κατατεθεί προς ψήφιση το ασφαλιστικό και να δώσουν το «παρών» μαζί με το εργατικό κίνημα για να αποτρέψουν την ψήφιση του. «Είμαστε με το όπλο παραπόδα «μην τυχόν και η φορολόγηση έχει λεπίδες τροχισμένες και από τις δυο μεριές και μας αποκεφαλίσουν», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι από αύριο κιόλας θα αρχίσουν να οργανώνονται για την κάθοδο στην Αθήνα, αν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου