Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Λευτέρης Ιωαννίδης: Ο δήμαρχος Κοζάνης και η παράδειγμα προς μίμιση συμπεριφορά του στους πρόσφυγες

Τον γύρο των ελληνικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει το παράδειγμα του δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη μέσα σε τρεις ώρες που είχε στη διάθεσή του βρέθηκε χώρος φιλοξενίας,στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη για τους πρόσφυγες που θα έφταναν στην περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δήμαρχος ενημερώθηκε προ τριημέρου ότι σε 3 ώρες θα έφταναν στην πόλη του πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες. Χωρίς κανένα σχέδιο από το κράτος, και χωρίς καμία βοήθεια, ο δήμαρχος της πόλης βρήκε τη λύση.
kozani5
Μέσα σε τρεις ώρες που είχε στη διάθεσή του βρέθηκε χώρος φιλοξενίας,στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη. Οι δημοσιογράφοι της περιοχής άρχισαν να απλώνουν μοκέτες στο γυμναστήριο, οι φοιτητές βοήθησαν να καθαριστεί ο χώρος υποδοχής, εθελοντικές ομάδες οργάνωναν τις ελλείψεις, βγήκε ανακοίνωση, έκανε τον γύρο των social media και κάτοικοι κάλυψαν όλες τις πρώτες ανάγκες ως το βράδυ.

Ταυτόχρονα γιατροί έκαναν δωρεάν ελέγχους, οδοντίατροι έπαιρναν ολόκληρες οικογένειες και έκαναν σφραγίσματα και περιποίηση ανακουφίζοντας πόνους.Ο πατέρας Νικόλαος, σε αντίθεση με τον Μητροπολίτη που αρνήθηκε να βοηθήσει και δεν παραχώρησε χώρο για τους πρόσφυγες, αποφάσισε μόνος να οργανώσει ομάδα ανθρώπων από το κοινωνικό παντοπωλείο που διευθύνει για να μη λείψει τίποτα.
Ο δήμαρχος, επικεφαλής της προσπάθειας, κάλεσε τους φορείς αλλά κυρίως τους πολίτες να αντιμετωπίσουν με σεβασμό και ευαισθησία τους Σύριους πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου