Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

«Σφυροκόπημα» ΚΙΝΗΜΑτος σε ΣΥΡΙΖΑ: Eίναι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος!

 
Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΙΝΗΜΑ του Γιώργου Παπανδρέου εκτοξεύοντας τα «πυρά» του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «ως κυβέρνηση συμπορεύεται αποκλειστικά με συντηρητικούς παράγοντες, ακόμη και με ακραίους δεξιούς, με συνεχείς εκπτώσεις σε θέματα δημοκρατίας και ανεξαρτησίας των θεσμών» .
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι, σημαντικότερος στρατηγικός στόχος, είναι η δική του αναρρίχηση στην εξουσία, έναντι της υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος και των πραγματικών διακυβευμάτων που αφορούν τους πολίτες και τη χώρα. Για να πετύχει τη στόχευσης του, επένδυσε  χωρίς ηθικούς ή πολιτικούς φραγμούς, στο διχασμό και στο ψεύδος.
Αυτό δεν είναι αριστερά.
Ως αντιπολίτευση, υπόσχονταν ανεδαφικές λύσεις:
Θα τα έλυνε όλα με ένα νόμο και ένα άρθρο.
Θα διέτασσε… Ανάπτυξη.
Ούτε αυτό ήταν αριστερά.
Ως κυβέρνηση συμπορεύεται αποκλειστικά με συντηρητικούς παράγοντες, ακόμη και με ακραίους δεξιούς, με συνεχείς εκπτώσεις σε θέματα δημοκρατίας και ανεξαρτησίας των θεσμών.
Ούτε και αυτό είναι αριστερά.
Το δημόσιο συμφέρον, που απαιτούσε συναινέσεις από το 2010, υπονομεύθηκε με μυθεύματα.
Αποτέλεσμα: νέο δάνειο, νέο μνημόνιο ύψους 86 δισ. Ευρώ, μία χαμένη ανακεφαλαιοποίηση λόγω της περιπέτειας του καλοκαιριού του 2015, capital controls, αφελληνισμός των τραπεζών, μη συμμετοχή της χώρας σε φτηνή χρηματοδότηση μέσω ΕΚΤ, παράταση της ύφεσης.
Από πότε η υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος θεωρείται αριστερή πολιτική;
Τώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει και μόνο με την ελπίδα, ότι η ύφεση το 2016 μπορεί να είναι κοντά στο -0,5%.
Ταυτόχρονα, πανηγυρίζει για τα νέα τζάκια – ενώ συνομιλεί προνομιακά με τα παλαιά, αλλά και τα ακόμη παλαιότερα.
Από πότε η Αριστερά, ταυτίζεται με την οπισθοδρόμηση και τον παρεοκρατικό καπιταλισμό;
Από πότε προσφέρει ως όραμα… «νεκρανάσταση» συμφερόντων;
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, ακολουθεί χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, το δρόμο του πολιτικού καιροσκοπισμού, που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.
Είναι γι” αυτό, πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος.
Αλλά, το δρόμο του μικροκομματικού κυνισμού, τον πληρώνει η χώρα με 9ο χρόνο ύφεσης.
Δυστυχώς, είναι απολύτως αληθές αυτό που σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: η Ελλάδα δεν είναι πλέον η μόνη χώρα που παραμένει σε μνημόνιο, αλλά είναι και η μόνη που παραμένει σε ύφεση.
Και κάτι ακόμη:
Δουλειά κάθε πραγματικής προοδευτικής πολιτικής δύναμης, δεν είναι να συγκαλύπτει ευθύνες και κατά σύμπτωση πάντα της συντήρησης, προκείμενου να παίζει παιχνιδάκια μαζί της.
Έργο κάθε πραγματικής προοδευτικής πολιτικής δύναμης, είναι να εμπνέει και να συγκροτεί κοινωνικές και πολιτικές προοδευτικές συμμαχίες, για την εκ βάθρων αλλαγή της χώρας.
Αλλά αυτό, απαιτεί συγκρούσεις με τον πελατειασμό, τον παρασιτισμό, την παρεοκρατία,  με κατεστημένα και συμφέροντα – όχι αγκαλιές και φιλάκια μαζί τους. Είναι βέβαιο πως στην ιστορία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μείνει ταυτισμένη με την ύφεση που επιδείνωσε με τη «γενναία διαπραγμάτευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου