Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό συγκαλεί ο Λουκόπουλος

image


      
Έκτακτη συνεδρίαση της δημοτικής του ομάδας για σήμερα στις 21:00, στο δημαρχείο Ναυπακτίας έχει συγκαλέσει ο δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος, με αφορμή τις εξελίξεις μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, σχετικά με την φιλοξενία προσφύγων στο Αντίρριο.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και παρά τα όσα αντίθετα ακούγονται, ο δήμαρχος φαίνεται να μην είχε ιδέα για τους σχεδιασμούς του κ Κουρουμπλή.
Το ζήτημα έχει επιφορτιστεί ιδιαίτερα για τους τοπικούς παράγοντες, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως στην γειτονική Αχαΐα δεν θα δημιουργηθεί κανένας αντίστοιχος χώρος.
Κάποιοι λοιπόν αναμένεται να θέσουν το θέμα σε αυτή την βάση. Πως είναι δυνατόν να μιλάει ο Υπουργός για ισόρροπη κατανομή του βάρους των προσφυγικών ροών, όταν το ένα από τα δύο κέντρα φιλοξενίας στην Δυτική Ελλάδα θα δημιουργηθεί στην πιο τουριστική περιοχή και μάλιστα σε χώρο που αναμένεται να αξιοποιηθεί;
Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν στο npress.gr, οι πρόσφυγες είναι και πρέπει να είναι καλοδεχούμενοι στην Δυτική Ελλάδα, αλλά τουλάχιστον η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας να βασίζεται σε ένα στοιχειώδη σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου