Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΓΙΑ ΑΡΘΡΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Ο γελοιογράφος Χαντζόπουλος άνοιξε πόλεμο με την Αυγή και τον καθηγητή Νίκο Χατζηνικολάου [εικόνα]

Ο γελοιογράφος Χαντζόπουλος άνοιξε πόλεμο με την Αυγή και τον καθηγητή Νίκο Χατζηνικολάου [εικόνα]                 

«Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στον γνωστό γελοιογράφο Δημήτρη Χαντζόπουλο και τον καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης Νίκο Χατζηνικολάου ο οποίος έγραψε ένα πύρινο άρθρο εναντίον του στην «Αυγή».
Απαντώντας ο γνωστός γελοιογράφος της Καθημερινής, με ανάρτησή του στο twitter του δίνει την δική του απάντηση στο άρθρο του κ. Ν. Χατζηνικολάου καταγγέλλοντας μάλιστα ότι την απάντηση αυτή «η ΑΥΓΗ δεν εδημοσίευσε». Η απάντηση είναι συνοπτική: «Αγαπητέ κ. Χατζηνικολάου, για τις κρίσεις στα θέματα της ειδικότητάς σας, σας ευχαριστώ πολύ. Για τα υπόλοιπα... Μια γελοιογραφία, τι άλλο;» γράφει ο Δ. Χαντζόπουλος και συνοδεύει το σχόλιό του με ένα σκίτσο, στο οποίο εμφανίζεται ένας ιεροεξεταστής να κάθεται σε ένα θρόνο διαβάζοντας την «Αυγή» με την εξής λεζάντα: »Οταν ο μεγάλος ιεροεξεταστής πόζαρε στον Γκρέκο όλο και κάτι θα διάβαζε για να ξεμουδιάζει ο νους του από την ακινησία»

Τι έγραφε εναντίον του ο Ν. Χατζηνικολάου
Στο επίμαχο άρθρο που φιλοξένησε η «Αυγή» υπό τον τίτλο «Οταν το μίσος γίνεται εικόνα» ο κ. Χατζηνικολάου ψέγει δριμύτατα τον σκιτσογράφο επειδή με τα σκίτσα του επιτίθεται εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.
«Στην περίπτωση του Χαντζόπουλου, οι γελοιογραφίες του σπάνια τροφοδοτούνται από την καθημερινότητα. Η καθεμία εικονογραφεί μια «προγραμματική θέση» αναφορικά με τον Τσίπρα και την Αριστερά. Τα λακωνικά και εύστοχα σκίτσα του συνοψίζουν αλλά και πάνε παραπέρα τις επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας σάρκα και οστά στα υβριστικά συνθήματα του αρχηγού και των υπαρχηγών του κόμματος» αναφέρει ο αρθρογράφος μεταξύ άλλων. Τονίζει μεν ότι ο γελοιγράφος «εύστοχα συνδυάζει λόγο και εικόνα σαρκάζοντας» όμως υποστηρίζει ότι δεν αρκούν οι αρετές αυτές τη στιγμή που υπηρετούν τόσο μίσος».
«Να χτυπάς έναν ηγέτη της δημοκρατικής Αριστεράς με τόσο μένος, όταν δεν μπορείς να του προσάψεις τίποτα ως προς τον σεβασμό των δημοκρατικών αρχών, όταν έχουν ψηφιστεί στη Βουλή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σημαντικά νομοσχέδια που τις συγκεκριμενοποιούν και τις κατοχυρώνουν κι όταν ξέρεις, γιατί το ξέρεις, πόσο σάπιοι είναι εκείνοι που θέλουν να τον διαδεχτούν, τότε κάτι δεν πάει καλά με τη δουλειά που κάνεις» αναφέρει ακόμη ο καθηγητής για να καταλήξει: «Πράγματι, όταν δουλεύεις στην πολιτική προπαγάνδα, είσαι σ’ ένα από τα επαγγέλματα που δεν χάνονται. Όταν, όμως, ήδη από το σημείο εκκίνησης, στη σύλληψη της γελοιογραφίας σου, αντί για γέλιο έχουμε σαρκασμό, σαρκασμό που μετατρέπεται σε περιφρόνηση, η περιφρόνηση σε μίσος και το μίσος τελικά σε εικόνα που στη συνέχεια πολλαπλασιάζεται σε χιλιάδες αντίτυπα, τότε συμμετέχεις κι εσύ, με τις μικρές σου δυνάμεις, στην εξασθένηση της Δημοκρατίας. Κρίμα».


Πηγή: Ο γελοιογράφος Χαντζόπουλος άνοιξε πόλεμο με την Αυγή και τον καθηγητή Νίκο Χατζηνικολάου [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/282483/o-geloiografos-hantzopoylos-anoixe-polemo-me-tin-aygi-kai-ton-kathigiti-niko#ixzz4Gqpb45YE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου