Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης ταβέρνας που παραβίασε 48ωρο «λουκέτο


Ένοχος κρίθηκε ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στη Περαία Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη χθες καθώς παραβιάστηκε η σφράγιση του καταστήματος που του είχε επιβληθεί. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου δικάστηκε σήμερα, του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών μηνών για παραβίαση σφραγίδας δημόσιας αρχής και μετέτρεψε τη σε βάρος του επιβληθείσα ποινή προς 5 ευρώ την ημέρα.

Υπενθυμίζεται με την αυτόφωρη διαδικασία παραπέμφθηκε να δικαστεί σήμερα 56χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Περαία Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι παραβίασε την ποινή του 48ωρου «λουκέτου» που επιβλήθηκε στην επιχείρησή του, ύστερα από φορολογικές παραβάσεις που βεβαίωσαν ελεγκτές της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του υπ. Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, χθες σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία διαπιστώθηκε ότι αποσφραγίστηκε το κατάστημα ενώ δεν είχε παρέλθει το 48ωρο, με συνέπεια ο ιδιοκτήτης να συλληφθεί και να σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για παραβίαση σφραγίδας δημόσιας Αρχής, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ο ίδιος απολογούμενος σήμερα αρνήθηκε την σε βάρος του κατηγορία.

Είχε προηγηθεί το Σάββατο έλεγχος στην εν λόγω ταβέρνα στην Περαία Θεσσαλονίκης από κλιμάκιο επιθεωρητών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, συνοδεία αστυνομικών, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη σε 29 παρέες και εκτός από το χρηματικό πρόστιμο, επιβλήθηκε η ποινή του 48ωρου «λουκέτου», την οποία όμως ο ιδιοκτήτης -σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου- παραβίασε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου