Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Πόλο: Η Εθνική κέρδισε τη Βραζιλία και πάει φουλ για μετάλλιο

Αήττητη μετά από τέσσερις αγώνες, εξασφάλισε μια θέση στους «8» του Ολυμπιακού τουρνουά

Με τον όμιλο μας να γίνεται άνω κάτω μετά τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αγωνιστικών,  η Εθνική ομάδα πόλο ήξερε ότι κόντρα στην οικοδέσποινα Βραζιλία (που την Τετάρτη είχε κερδίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία) αν κέρδιζε έμπαινε γερά στη μάχη της πρωτιάς κι αν έχανε θα κινδύνευε να μείνει έξω από τους «8» του Ολυμπιακού τουρνουά.


Αυτή η ομάδα όμως είναι από σπάνιο μέταλλο και σε τέτοια ματς το δείχνει. Όπως έκανε και τα ξημερώματα του Σαββάτου (στις 02:30 τελείωσε το ματς) με το επιβλητικό 9-4 που της έδωσε το εισιτήριο για την 8άδα κι εφόσον την Κυριακή κερδίσουμε την Αυστραλία παίρνουμε και την πρώτη θέση στον όμιλο μας.

Όπως συνηθίζει από την αρχή του Ολυμπιακού τουρνουά η Εθνική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά κι αφού προηγήθηκε 1-0 με τον Φουντούλη, δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση των Βραζιλιάνων.

Αμέσως έκανε το 2-1 με τον Αφρουδάκη και τους έδωσε το πρώτο καίριο χτύπημα πετυχαίνοντας το 3-1 με τον Γούνα 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Με την άμυνα μας να συνεχίζει να «πνίγει» τους Βραζιλιάνους, στο δεύτερο λεπτό του β’ οκταλέπτου ο Γεννηδουνιάς σκοράροντας στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 4-1, με το ημίχρονο να λήγει 4-2 αν και θα μπορούσαμε να είχαμε μεγαλύτερη διαφορά αλλά δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί στον παίκτη παραπάνω.

Η Εθνική συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με την έναρξη του γ’ οκταλέπτου και έφτασε τη διαφορά  στο +4 (6-2) με γκολ των Δερβίση, Δελακά για να μπούμε στην τελευταία περίοδο με το σκορ να είναι 7-4 υπέρ μας.

Ο Φλέγκας με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις έκοψε την όρεξη των Βραζιλιάνων να κάνουν ντέρμπι το ματς και το γκολ του Δερβίση 5.30 πριν το τέλος ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς.

Η Βραζιλία δεν είχε πια τις δυνάμεις και την ψυχολογία να επιστρέψει, αντιθέτως η Εθνική με απίστευτη ωριμότητα, διαχειρίστηκε το παιχνίδι με άψογο τρόπο φτάνοντας στον θρίαμβο με 9-4.

Οκτάλεπτα:
3-1, 1-1, 3-2, 2-0
Ελλάδα: Γούνας 2, Φουντούλης 2, Δερβίσης 2, Αφρουδάκης, Γεννηδουνιάς, Δελακάς
Βραζιλία: Ντα Κόστα 2, Βρλιτς, Περόνε

Η βαθμολογία (σε 4 αγωνιστικές)1. Ελλάδα 6
2. Βραζιλία 6
3. Ουγγαρία 5
4. Αυστραλία 3 (3 αγώνες)
5. Σερβία 2 (3 αγώνες)
6. Ιαπωνία 0


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου