Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Για μια επανάσταση της νοοτροπίας

image

Γράφει για το npress.gr ο Διονύσης  Γράψας

Η φύση, η πολιτική , η κοινωνία αλλά και οι ανθρώπινες σχέσεις, συνεχώς ισορροπούσαν αλλά και εξελίσσονταν εν μέσω της αέναης διελκιστύνδας δράσης-αντίδρασης. ‘Ετσι συμβαίνει και σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης, μόνο που εξαιτίας των δύσκολων κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν, αυτή η διαμάχη παίρνει όλο και πιο «άγρια» χαρακτηριστικά.




Ενδεικτικές οι περιπτώσεις που βρίσκουν εφαρμογή στον παραπάνω κανόνα, είναι οι υποθέσεις του Πύρρου Δήμα αλλά και του Ανδρέα Γεωργίου που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με την νεα δίωξη του για το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ. Περιπτώσεις στην ουσία τους διαφορετικές αλλά απολύτως ταυτόσημες στους συμβολισμούς και τα γενικά συμπεράσματα που μπορεί να εξάγει κανείς. Ό ένας εγκαλείται απο το άτυπο όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας για τα μετάλλια που πήρε σε 4 Ολυμπιάδες(έφταιγε βέβαια και το οτι ήταν βουλευτης του ΠΑΣΟΚ και για λίγο…) και ο άλλος γιατι η εξαμβλωματική συμπαιγνία Τσίπρα-Καραμανλή του χρεώνει την χρεωκοπία της χώρας(!). Στα πρόσωπα αυτών των 2 ανθρώπων, ειναι δεδομένο πως δεν διώκονται πρόσωπα και προσωπικές ηθικές, αλλά νοοτροπίες και αντιλήψεις σχετικά με την εικόνα που έχει ή διαμορφώνει ο καθένας για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Στα πρόσωπα των Δήμα και Γεωργίου «διώκονται» εκείνοι που θέλουν να δουν μια Ελλάδα να αλλάζει μέσα απο διαδικασίες αξιοκρατίας τιμιότητας και εμπιστοσύνης. Αρχές και αξίες που σίγουρα δεν συμμερίζονται οι «διώκτες» τους που επιθυμούν μια χώρα καθηλωμένη, φοβική και πλήρως ελεγχόμενη απο τον εγχώριο κοτζαμπασισμό τους. Ο Πύρρος Δήμας και ο Ανδρέας Γεωργίου συμβολίζουν όλα όσα θέλουμε να πράξουμε για την οικοδόμηση μιας χώρας αντάξιας των δυνατοτήτων της, που κάποιοι προτιμούν αποσβολωμένη στην γωνία,παθητικό θεατή των εξελίξεων..
Επιπρόσθετα, οι διώκτες του Δήμα και του Γεωργίου προφανώς και δεν διαπνεόνται απο αίσθημα καθήκοντος δικαιοσύνης. Είναι όργανα οπισθοδρόμησης που μπροστά στο ενδεχόμενο η Ελλάδα και οι Έλληνες να αλλάξουν νοοτροπία και συλλογιστική πορεία, έβαλαν τα δυνατά τους, για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους. Με τέτοιους μηχανισμούς και πρακτικές δεν έχουν κανέναν άλλον σκοπό παρα να εκδιώξουν απο την χώρα καθε αξιόπιστο δημόσιο πρόσωπο σε οποιοδήποτε κοινωνικό χώρο κι αν προέρχεται έτσι ωστε να «βασιλέψουν» αυτοί και οι ανεπάρκειες τους…
Και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό απο κανέναν υπεύθυνο και προοδευτικό πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου