Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Υπ. Εργασίας: Γκρίζα προπαγάνδα για την παρακράτηση 6% υπέρ υγείας...



Για απόκρυψη της αλήθειας και γκρίζα προπαγάνδα κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία γίνεται λόγος για...
νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις λόγω παρακράτησης 6% υπέρ υγείας από 1η Ιουλίου. 

«Τι αποκρύπτεται και τι διαστρέφεται, από τους προπαγανδιστές του χάους;», διερωτάται το υπουργείο και απαντά: «Πρώτα-πρώτα, ότι η παρακράτηση θα γίνεται στο εξής επί του πράγματι καταβαλλόμενου ποσού, όχι επί του εικονικού, πολύ μεγαλύτερου ποσού της σύνταξης πριν από τις μνημονιακές περικοπές, όπως γινόταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ».

«Αυτό», συμπληρώνει, «θα οδηγήσει στις περιπτώσεις όσων παίρνουν μία μόνο κύρια σύνταξη, τους πολύ περισσότερους δηλαδή, σε αύξηση, όχι σε μείωση».

Σε σχετική ανακοινωση αναφέρεται ακόμη ότι «το βασικό χαρακτηριστικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι η ισονομία» για να τεθούν δύο ερωτήσεις: «Γιατί είναι δίκαιο όσοι παίρνουν μόνο μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση από όσους είναι σε σχετικά καλύτερη κατάσταση και παίρνουν δύο ή περισσότερες συντάξεις; Γιατί οι πρώτοι θα πρέπει να υπόκεινται σε εισφορά στο σύνολο του εισοδήματος τους και οι δεύτεροι όχι;». 

«Η αλήθεια θα φανεί στο ΑΤΜ», καταλήγει το υπουργείο Εργασίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου