Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Τραγωδία στην Αίγινα - 4 νεκροί έπειτα από σύγκρουση ταχύπλοου με τουριστικό σκάφος - Όλες οι εξελίξεις - ΦΩΤΟ

Τραγωδία στην Αίγινα - 4 νεκροί έπειτα από σύγκρουση ταχύπλοου με τουριστικό σκάφος - Όλες οι εξελίξεις - ΦΩΤΟ
Σε ιατρικές εξετάσεις υποβάλλεται, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 78 χρονος χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου που προκάλεσε την τραγωδία με τους τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα, ο οποίος νωρίτερα, κατά την κατάθεση που έδωσε στους λιμενικούς για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στην Αίγινα, επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον έκανε να χάσει τον έλεγχο του σκάφους.


Ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό παιδί. Συγκεκριμένα, νεκροί είναι ο χειριστής της λάντζας, ένα παιδάκι 2 ετών, ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού, καθώς και ένα ακόμη άτομο που εντοπίστηκε σε βάθος 20 μέτρων, λίγες ώρες μετά τη σφοδρή σύγκρουση του επιβατηγού τουριστικού σκάφους με το ταχύπλοο.
Αυτήν την ώρα οι έρευνες συνεχίζονται. Σημειώνουμε ότι στο ταχύπλοο σκάφος που εμβόλισε τη λάντζα με τους παραθεριστές, επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία αμέσως μετά το συμβάν, οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Αίγινας. Στο σκάφος δεν επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη από τους άνδρες του Λιμενικού.
Στη λάντζα επέβαιναν συνολικά -μαζί με τον χειριστή που έχασε τη ζωή του-25 άτομα, εκ των οποίων τα εικοσιένα διασώθηκαν, με τους τραυματίες να μεταφέρονται στην Αθήνα. Οι τραυματίες είναι έξι, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. Επίσης, ένας εκ των τραυματισθέντων μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ πλήρωμα του ΕΚΑΒ από την Αθήνα μετέβη στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας.
Εν τω μεταξύ, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία για την περίθαλψη των τραυματιών, μετά από σχετική εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.
Πως έγινε το δυστύχημα
Το τουριστικό καραβάκι έκανε το δρομολόγιο Πέρδικας – Μονής, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες το ταχύπλοο που εμβόλισε το τουριστικό σκάφος στα ανοιχτά της Αίγινας, είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα.
Πηγή φωτό: aeginaportal.gr
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου