Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ο Λυκουρέζος αποσύρεται από συνήγορος υπεράσπισης...

Ο Λυκουρέζος αποσύρεται από συνήγορος υπεράσπισης του 77χρονου ξάδελφού του, χειριστή του ταχύπλοου

του 77χρονου ξάδελφού του, χειριστή του ταχύπλοου...

Με δήλωση του ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος κάνει γνωστό πως αποσύρεται από την υπεράσπιση του ξαδέλφου του Θρασύβουλου Λυκουρέζου, του 77χρονου χειριστή του μοιραίου ταχύπλοου στην Αίγινα.

Ο γνωστός δικηγόρος υποστηρίζει πως...
υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του και τονίζει πως μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλε να επιδείξει στον πρώτο μου εξάδελφο, νιώθει συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθεί από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του.

Η δήλωση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου
Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του. Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του.

Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου