Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

«Ξέσπασε» ο Μανδραβέλης! «Εξαχρείωση! Ούτε οι παλαιότερες των παλαιοδεξιών κυβερνήσεων δεν έκαναν τέτοια»

Την είδηση ότι το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να «νομιμοποιήσει» Δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν προσληφθεί με πλαστά πτυχία σχολιάζει με άκρως επικριτικό τρόπο στην «Καθημερινή» ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης.



Αν ισχύει η είδηση, τότε θα μιλάμε για την κορύφωση του πελατειακού κράτους, το οποίο  -αν και μάς έχει συνηθίσει στα «κολπάκια» προς όφελος ημετέρων- στα χρόνια της Αριστεράς εξαχρειώθηκε.
Γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης
Η είδηση έχει ως εξής: «Εξετάσεις πιστοποίησης για όσους έχουν εντοπιστεί στο Δημόσιο με παράτυπους τίτλους σπουδών προγραμματίζει μέσα στους επόμενους μήνες το υπουργείο Παιδείας, αφού σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή τα περιστατικά απολυτηρίων λυκείου που χρήζουν εκ νέου νομιμοποίησης ξεπερνούν τις 2,5 χιλιάδες!».
Να σημειώσουμε εδώ ότι, παρά το γεγονός ότι η είδηση δημοσιεύτηκε στην «Αυγή», η οποία εκ των πραγμάτων έχει καλό κυβερνητικό ρεπορτάζ, αδυνατούμε να το πιστέψουμε. Τέτοια πράγματα ούτε οι παλαιότερες των παλαιοδεξιών κυβερνήσεων δεν έκαναν, πόσω δε μάλλον από την κυβέρνηση ενός πρωθυπουργού που διακήρυσσε ότι «η παθογένεια της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας έγκειται κυρίως στο γεγονός της λαφυραγώγησης του δημόσιου τομέα από τις κυβερνήσεις που επιβάλουν μια κομματοκρατία, που επιβάλουν πελατειακές σχέσεις, από τους υπουργούς που κάθε φορά που αναλαμβάνουν φέρνουν μαζί τους στρατιά συμβούλων και μετακλητών που παρακάμπτουν την ιεραρχία στη δημόσια διοίκηση και κυρίως από την έλλειψη στρατηγικού και επιτελικού σχεδιασμού» (Αλέξης Τσίπρας 7.6.2012)
Και τώρα εκτός από τον διορισμό των περισσότερων μετακλητών στην ιστορία της δημόσιας διοίκησης (έφτασαν τους 2.006 κατά την τελευταία καταμέτρηση του Μαρτίου) έχουμε και την καραμπινάτη νομιμοποίηση της παρανομίας, δια των εξετάσεων. Πρόκειται για τον μηδενισμό της αξιοπρέπειας μιας κυβέρνησης, αυτής, που μετά τον διορισμό του κ. Νίκου Καρανίκα στην θέση του στρατηγικού σχεδιασμού του Μαξίμου δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να πάει πιο χαμηλά.


Στο ρεπορτάζ της «Αυγής» δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με όσους η προηγούμενη κυβέρνηση απέλυσε γιατί είχαν καταθέσει πλαστά πτυχία. Ας κάνουν λίγο υπομονή. Μια τόσο άθλια διακυβέρνηση κάτι θα σκεφτεί και γι’ αυτούς. Θα τους επαναπροσλάβει και πιθανώς να τους δώσει αναδρομικώς, τους μισθούς που έχασαν στο μεταξύ. Κι αν έχουν κάποιο αγωνιστικό κονέ στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να διεκδικήσουν και επίδομα ψυχικής οδύνης για όσα έζησαν από τις κυβερνήσεις του επάρατου δικομματισμού.
Αναδημοσίευση από: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου