Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

"Υπουργέ, κατέβα κάτω"...

Νοσηλευτές πολιορκούν το υπ. Υγείας: Υπουργέ βγες από το καβούκι και κατέβα κάτω




Νοσηλευτές "πολιορκούν" το υπ. Υγείας...

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...

«Υπουργέ βγες από το καβούκι σου και κατέβα κάτω να μιλήσεις μαζί μας όχι άλλο εμπαιγμό κάντε τώρα διορισμό», φωνάζουν οι νοσηλευτές...
έξω από το υπουργείο Υγείας.

Το κλίμα έξω από το υπουργείο είναι θερμό και οι διαδηλωτές με ταμπούρλα φωνάζουν συνθήματα και απαιτούν συνάντηση εδώ και τώρα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Η δημόσια Υγεία παραλύει λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτών ΕΣΥ.

Όπως επισημαίνουν «συνυπολογίζοντας όλα τα τεκταινόμενα στο χώρο της υγείας και συγκεντρώνοντας καθημερινά τιτάνια φορτία δυσαρέσκειας από τα μέλη των 32 σωματείων της, η ΠΑΣΥΝΟ- ΕΣΥ προκηρύσσει 24ωρη απεργία» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση το ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ και καλεί τους νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων να στηρίξουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις του κλάδου».

Η Ομοσπονδία των Νοσηλευτών διεκδικεί επαρκή χρηματοδότηση των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, διασφάλιση της λειτουργίας των μονάδων της ΠΦΥ, ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και άμεση στελέχωση όλων των ΜΕΘ, προσλήψεις μόνιμων Νοσηλευτών, θεσμοθέτηση του κλάδου Νοσηλευτών του ΕΣΥ (ειδικό μισθολόγιο-διαδικασία προσλήψεων-αξιολόγηση) και ένταξη Νοσηλευτών του Δημοσίου στο Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων.







Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία των νοσηλευτών διεκδικεί:

-Επαρκή χρηματοδότηση των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ
-Διασφάλιση της λειτουργίας των μονάδων της ΠΦΥ, ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και άμεση στελέχωση όλων των ΜΕΘ
-Προσλήψεις μόνιμων Νοσηλευτών στο ΕΣΥ
-Θεσμοθέτηση του κλάδου Νοσηλευτών του ΕΣΥ (ειδικό μισθολόγιο-διαδικασία προσλήψεων-αξιολόγηση)
-Ένταξη των Νοσηλευτών του Δημοσίου στο Ασφαλιστικό Συνταξιοδοτικό καθεστώς των ΒΑΕ, όπως οι ΟΤΑ
-Συμμετοχή των Νοσηλευτών σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων που μας αφορούν.





protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου