Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Στις κινητοποιήσεις και ο Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ Ν. Αιτωλοακαρνανίας

eabc2996-e6c5-4328-9681-68f2b4f69c8bΤην Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 ο Σύλλογος Νοσηλευτών του ΕΣΥ Ν. Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχε στην απεργία που διοργάνωσε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ Ελλάδας. Αναφέρει στην ανακοίνωση του:
Εκατοντάδες Νοσηλευτές από όλη τη χώρα διαδήλωσαν πραγματοποιώντας πορεία προς το Υπουργείο Υγείας φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής της λιτότητας που στραγγαλίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αποστερεί από αυτό, το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του.
Κύρια περιεχόμενο των αιτημάτων όλων των Νοσηλευτών είναι:
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού
  • Επαρκής χρηματοδότηση των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ
  • Διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας
  • Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης
  • Άμεση στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας
  • Θεσμοθέτηση κλάδου Νοσηλευτών του ΕΣΥ
  • Ένταξη των Νοσηλευτών του δημοσίου στα βαρέα και ανθυγιεινά
  • Συμμετοχή των Νοσηλευτών στα κέντρα λήψης αποφάσεων
Το σώμα της πορείας των διαδηλωτών, έφτασε στο Υπουργείο Υγείας, αντιπροσωπία του οποίου συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Ξανθό και τον Αναπληρωτή κ. Πολάκη και κατόπιν παρακίνησης των εκπροσώπων της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ αλλά και κατ’ απαίτηση των συγκεντρωμένων, ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής κατέβηκαν στην είσοδο του κτηρίου και συνομίλησαν με τους Νοσηλευτές, όπου δεσμεύτηκαν σε επόμενη άμεση συνάντηση με το προεδρείο της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ, ώστε να συζητηθούν αναλυτικά τα αιτήματα των Νοσηλευτών και να ενταχθούν ως διατάξεις προς ψήφιση στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή αρχές Ιουνίου.
Ο Σύλλογος Νοσηλευτών, συμπαραστάτης των συναδέλφων Νοσηλευτών του νομού μας, δηλώνει πως θα βρίσκεται πάντα κοντά στις εξελίξεις, διοχετεύοντας, σε κεντρικό επίπεδο, όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος  , με στόχο την ανύψωση και ανάπτυξη του ηθικού, βιοτικού, πνευματικού, επαγγελματικού και επιστημονικού επιπέδου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου