Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ο Κατρούγκαλος για τις offshore: Ομολογώ δεν ήξερα για τη διάταξη

Ο Κατρούγκαλος για τις offshore: Ομολογώ δεν ήξερα για τη διάταξη
«Υπάρχουν δύο πράγματα εδώ. Το θέμα της πολιτικής ηθικής και το θέμα της νομιμότητας. Εγώ σας λέω ευθέως ότι είναι πολιτικά ανήθικο, οποιοσδήποτε πολιτικός, όχι μόνο υπουργός, να έχει offshore εταιρίες», σχολίασε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την Κάτια Μακρή και συνέχισε: «Από την άλλη μεριά, είναι το ζήτημα της νομικής αποτύπωσης. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο. Τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται».
Στο ερώτημα αν γνώριζε την ύπαρξη της συγκεκριμένης διάταξης στο νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Ομολογώ ότι δεν ήξερα, όχι».
Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε: «Αυτό που κάναμε στον νόμο είναι να υιοθετήσουμε μία πρόταση της GRECO, η οποία είναι η αντίστοιχη οργάνωση στο εσωτερικό του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της διαφθοράς, που θέλησε να ξεκαθαρίσει τι συνιστά εξωχώρια εταιρία, με βάση τον κατάλογο που έχει ορίσει ο ΟΟΣΑ και να βγάλει από τον κατάλογο αυτό, εταιρίες που μπορεί να είναι στην Κύπρο, που τις θεωρεί καλώς ή κακώς, λόγο Ευρωπαϊκής Ένωσης, νόμιμες».
Για το ΕΚΑΣ, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε: «Μπορεί να καταλήξουμε σε κάτι ακόμα καλύτερο. Να μην υπάρξουν, καν, αναδρομικά. Δηλαδή, να συμφωνήσουμε ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ, θα γίνει αργότερα από ότι προέβλεπε ο νόμος, από 1/1/2016, οπότε να μην υπάρχει ανάγκη για συμψηφισμό. Υπάρχουν πολλές συζητήσεις. Το μόνο βέβαιο είναι, επαναλαμβάνω, ότι σε κανέναν δεν πρόκειται να ζητήσουμε πίσω τα χρήματα των αναδρομικών του ΕΚΑΣ από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο που ψηφίστηκε ο νόμος».
Ο κ.Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας τη χθεσινή του δήλωση, ότι: «Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι με λιγότερο καφέ και με λιγότερα τσιγάρα, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό¨, αναφερόμενος στην κυβερνητική απόφαση για αύξηση των έμμεσων φόρων, είπε: «Είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο πολύ κακά πράγματα. Αυτό που ζητούσαν οι δανειστές, που ήταν να αυξηθεί ο ΦΠΑ στο ρεύμα και στο νερό, από 13% στο 23%, πράγμα που θα εξόντωνε τα λαϊκά νοικοκυριά ή να δεχτούμε επιλεκτικές, μικρές αυξήσεις σε καταναλωτικά αγαθά, όπως ήταν το τσιγάρο και ο καφές», και πρόσθεσε: «Είναι μονταζιέρα να απομονώνουμε μια φράση και να την προβάλουμε έτσι ή αλλιώς».  
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟhttp://www.enikos.gr/politics/391763,O-Katroygkalos-gia-tis-offshore-Omologw-den-hxera-gia-th-diataxh.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου