Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου – Δείτε εδώ φωτογραφίες


Το Game Over του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζεται αυτή την ώρα στο Ίδρυμα Κακογιάννη, Πειραιώς 206, από τους Peter Spiegel (Δ/ντή των Financial Times), Γιώργο Παγουλάτο και Χρήστο Χωμενίδη, με συντονιστή τον Παύλο Τσίμα.


Οι πρώην υπουργοί Τάσος Γιαννίτσης και Γκίκας Χαρδούβελης έδωσαν το «παρών» αλλά και άλλοι πολλοί πρώην και νυν βουλευτές και υπουργοί, όπως οι: Φίλιππος Σαχινίδης, Κεδίκογλου Συμεών, Μαριλένα Κοππά, Γρηγόρης Ψαριανός, Σπύρος Δανέλλης, Ηλίας Κικίλιας, Κουκουλόπουλος Πάρης, Φίλιππος Πετσάλνικος κ.α

Στην πρώτη σειρά είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, δίπλα του ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας ενώ πίσω του κάθεται ο Ανδρίκος Παπανδρέου με τον οποίο συνομίλησαν για λίγα λεπτά.
Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την παρουσίαση ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Το Ίδρυμα Κακογιάννη έχει πλημμυρίσει με πάνω από 300 άτομα να βρίσκονται στο σημείο.


Ο Peter Spiegel είπε μεταξύ άλλων: «Γιατί είναι οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου οι κακοί και ο Καραμανλής στο απυρόβλητο; Γιατί είναι οι εχθροί; Υπάρχει μύθος ότι μπορούσαν να διαπραγματευτούν καλύτερα. Αυτός ο μύθος εξαπλώθηκε σαν αρρώστια και έφερε ως π.χ. τον Βενιζέλο που μόλις ανέλαβε πίστεψε ότι μπορούσε να διαπραγματευτεί καλύτερα. Το ίδιο και Σαμαράς μετά και ο Τσίπρας τώρα. Δεν υπήρχε εναλλακτική» .
Ο Γιώργος Παγουλάτος από την πλευρά του σημείωσε πως «η κρίση προϋπήρχε των μνημονίων. Η χώρα είχε μόλις 1 εβδομάδα να υπογράψει το μνημόνιο. Μεγάλες ευθύνες της ΝΔ Σαμαρά που δεν στήριξε το μνημόνιο αφού επέλεξε να ανέβει στα αντιμνημονιακά κεραμίδια και καταψήφισει ως άλλος ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς και άνοιξε τον δρόμο για τον οχετό της δημαγωγίας.
Τι θα ειχε γίνει αν ο Σαμαράς στήριζε και δεν επέλεγε το λαϊκισμό επειδή έφτιαξε μια θεωρία ότι υπάρχει εναλλακτική όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ αργότερα βέβαια. Για 5 χρόνια μέχρι να διαψευστούν όλοι όσοι έλεγαν ότι υπάρχει εναλλακτική κατηγορούσαμε τους πυροσβέστες ως εμπρηστές. Πως ακολουθήσαμε μια τέτοια αυτοκαταστροφική πορεία πιστεύοντας τσαρλατάνους δημαγωγούς και μάγους;


Δείτε φωτογραφίες εδώ:
 
       

     





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου