Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Αντιδράσεις από τις δηλώσεις Κυρίτση περί «φορολόγησης όσων ψήφισαν ''ναι'' στο δημοψήφισμα»

Αντιδράσεις από τις δηλώσεις Κυρίτση περί «φορολόγησης όσων ψήφισαν ''ναι'' στο δημοψήφισμα»
  
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει δήλωση του νεοαναδειχθέντος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτση, ο οποίος είπε πως κατά τη γνώμη του η κυβέρνηση επέλεξε να φορολογήσει όσους τάχθηκαν υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου.


Σε άρθρο του στην «Αυγή» ο κ. Κυρίτσης εξαπολύει πυρά κατά του «αστικού Τύπου» και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, δηλαδή το αστικό μπλοκ και οι μιντιακές του εκπροσωπήσεις, είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες να τοποθετούν την Αριστερά σε ένα εξαιρετικά βολικό γι' αυτούς σχήμα, εξαιρετικά επιτυχημένο, μάλιστα, στο μέτρο που μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς το έχει ενσωματώσει απόλυτα. Με βάση αυτό το "βαρκιζαϊκό σχήμα", η Αριστερά οφείλει να έχει μια αναμενόμενη, μονοκόμματη και ευκόλως αντιμετωπίσιμη μετωπική προσέγγιση των πραγμάτων και να ηττάται ηρωικά. Και μετά να εισπράττει συγχαρητήρια και σεβασμό -όπως το σημερινό ΚΚΕ- για τη σταθερότητα των απόψεων και των πρακτικών της».


«Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της ΝΔ και όχι των απελπισμένων σπιν του: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων» προσθέτει.

«Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους... μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει» καταλήγει.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε ότι η ακραία διχαστική αποκάλυψε τη στρατηγική του φθόνου που με κυνισμό ακολουθεί και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου