Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Δημήτρης δρούτσας:Η "Φοροκαταιγίδα" δεν αποτελεί μεταρρύθμιση της χώρας!

"Φοροκαταιγίδα" δεν αποτελεί μεταρρύθμιση της χώρας!
Τρέφω ιδιαίτερο σεβασμό για τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donal TUSK - πρόκειται για έναν πραγματικά μετριόφρονα άνθρωπο και πολιτικό.
Μέρος της δήλωσης (με ΚΕΦΑΛΑΙΑ), όμως, την οποία του προετοίμασαν οι υπηρεσίες του σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα και την οποία ανέγνωσε στην σύνοδο κορυφής των G7 στην Ιαπωνία, δεν μπορώ να συμμεριστώ:
"Τέλος, επιτρέψτε μου να σταθώ στην κατάσταση στην Ευρώπη. Είμαι ευτυχής να πω ότι η συμφωνία του Eurogroup στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σταθερότητας για την Ελλάδα, για την Ευρωζώνη, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.
ΕΔΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
Η ελληνική τραγωδία δεν θα επαναληφθεί."
("Finally, let me turn to the situation in Europe. I am happy to say that the Eurogroup agreement sends a strong message of stability for Greece, for the Eurozone but also for the global economy. Here I would like to thank the Greek people, and especially Prime Minister Alexis Tsipras for their determination to end this crisis by reforming the country. The Greek tragedy will not be restaged.")
Πρώτον και σημαντικότερο:
Τα μέτρα, τα οποία αποφάσισε ο Αλέξης ΤΣΙΠΡΑΣ και τα οποία πρόθυμα ψήφισαν στην Βουλή των Ελλήνων οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελούνται κυρίως από αυξήσεις φόρων (άμεσων και έμμεσων) και περικοπές κοινωνικού χαρακτήρα.
"Φοροκαταιγίδα" δεν αποτελεί μεταρρύθμιση της χώρας!
Δεύτερον:
Άλλο η ψήφιση νομοσχεδίων στην Βουλή, άλλο η πρακτική εφαρμογή όσων έχουν ψηφιστεί. Και εδώ δεν διακρίνω ούτε μεγάλη πολιτική βούληση, ούτε μεγάλες δυνατότητες και ικανότητες.
Η Ελλάδα χρειάζεται άλλου είδους μεταρρυθμίσεις - πραγματικές αλλάγές στις δομές του κράτους, στην λειτουργία των θεσμών του και προπάντων αλλαγή νοοτροπίας, στο πολιτικό σύστημα και στην κοινωνία μας.
Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι εταίροι μας στην Ε.Ε.
Αυτό, όμως, θα έπρεπε πρώτοι εμείς οι ίδιοι να το γνωρίζουμε για την χώρα μας - και να εργαστούμε επιτέλους σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου