Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

«Φως» για λύση στο Mega

«Φως» για λύση στο Mega
Της Ναταλίας Ανδρικοπούλου
Φως για λύση διαφαίνεται στον ορίζοντα, μετά από δραματικά 24ωρα για την τύχη του Mega. Ενόψει του τελικού deadline για την τύχη του καναλιού την Παρασκευή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τηλέτυπος Α.Ε. εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεση να συμμετάσχουν όλοι οι μέτοχοι καθώς και τρίτοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega, με την άμεση καταβολή προκαταβολής 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (Mega Channel) έλαβε γνώση των προτάσεων μετόχων που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τρίτων ενδιαφερομένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει σχετικώς ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στην ήδη αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας συνεισφέροντας όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι από κοινού. Κατ’αρχήν εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.


Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο». 

Κατόπιν αυτού αναμένεται η αντίδραση των τραπεζών που είχαν ζητήσει εγγυήσεις και προκαταβολή τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων ευρώ ως ένδειξη της έμπρακτης βούλησης των μετόχων για την υλοποίηση της απόφασης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η τελευταία απόφαση της Γενικής Συνελευσης των Μετόχων της Τηλέτυπος Α.Ε. στις 7 Απριλίου ήταν για ποσό 22,5 εκατομμυρίων ευρώ. 


Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου