Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ο Δημαράς του ΣΥΡΙΖΑ για τις offshore: Συγγνώμη...

Ο Δημαράς του ΣΥΡΙΖΑ για τις offshore: Συγγνώμη...


Συγγνώμη για τη διάταξη σχετικά με τις offshore εταιρείες ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 Fm.

«Δεν είχαμε και το χρόνο και ρίξαμε όλο το βάρος στα βασικά άρθρα που ήταν το υπερταμείο, που ήταν ζητήματα φορολογίας κλπ άρα δεν το επισημάναμε» σημείωσε  ο κ. Δημαράς και συνέχισε:
«Θα ήμασταν σε πολύ δύσκολη θέση και εγώ νομίζω ότι δεν θα το ψήφιζα αυτό το άρθρο αν το έβλεπα γιατί είναι και θέματα ηθικής τάξεως πλέον και δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι δανειστές επιβάλουν όρους, οι Έλληνες πολιτικοί και τα άλλα πρόσωπα να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε offshore  εταιρείες». 
Ο κ. Δημαράς επεσήμανε ότι «εγώ εκείνο που περίμενα στα αντίστοιχα τμήματα της ΚΟ που ασχοληθήκαμε με το νομοσχέδιο κάποιος να μας πει ότι ξέρετε μας ζητάνε οι δανειστές να βάλουμε αυτό τον όρο και να το συζητήσουμε. Δεν συζητήθηκε. Αυτό κάνει πολύ κακό και στην Αριστερά και στην κυβέρνηση και στη χώρα.»
«Η Αριστερά πρέπει να αποδεικνύει κάθε μέρα στην πράξη ότι κάνει έντιμη διαχείριση, ότι είναι οικονομικά με τους αδύναμους, ότι είναι ικανή να λύσει προβλήματα, ότι είναι ανεξάρτητη και ότι υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον. Αυτά τα ζητήματα ηθικής μας βλάπτουν και εγώ αυτές τις αρχές της ηθικής και της έντιμης διαχείρισης θα τις υπερασπιστώ ανεξαρτήτως εάν κάποιους θα τους στενοχωρήσω» τόνισε ο  κ. Δημαράς.
«Ζητώ συγνώμη αλλά στο χρόνο αυτό που υπήρχε πραγματικά δώσαμε το βάρος σε άλλα άρθρα και δεν το είδα αυτό και μάλιστα όπως είναι διατυπωμένο σε μια γρήγορη ανάγνωση δεν το βλέπεις γιατί δεν μιλάει για offshore» επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εγώ για αυτό το άρθρο λέω συγνώμη γιατί εγώ πολεμώ τις offshore  γιατί είναι διεθνής γάγγραινα, είναι φορολογικοί παράδεισοι, καλύπτουν το μαύρο χρήμα, αποσταθεροποιούν χώρες και πρέπει να βρούμε συμφωνίες διεθνείς να τις καταργήσουμε τις offshore. Δεν μπορούμε εμείς τώρα εδώ εμμέσως να φέρουμε τέτοια άρθρα. Νομίζω ότι ξέφυγε και νομίζω ότι δεν το πήρε χαμπάρι ο Πρωθυπουργός» κατέληξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου