Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Καστανίδης: Η νέα ρύθμιση συγχωροχάρτι για όσους πολιτικούς έχουν offshore BINTEO




Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης που έφερε τον προηγούμενο νόμο, για τις offshore, το μοντέλο που πέρασε η κυβέρνηση μέσα στο πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων θα ισχύσει για τουλάχιστον μία ημέρα, και έτσι θα αρθεί το αξιόποινο όσων πολιτικών συμμετέχουν παρανόμωςσε τέτοιες εταιρείες.
Η νέα ρύθμιση που πέρασε η κυβέρνηση και επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες θα ισχύσει τουλάχιστον και για μία ημέρα, και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αρθεί το αξιόποινο και θα τη γλιτώσουν όλοι οι πολιτικοί που έχουν τέτοιες επιχειρήσεις.

Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο οποίος είχε εισηγηθεί τον αρχικό νόμο περί απαγόρευσης συμμετοχής πολιτευτών σε offshore εταιρείες το 2010.«Είναι δυνατόν να φέρνουμε νόμο που να επιτρέπει σε πολιτικούς, δικαστές, διοικητές τραπεζών και αλλά δημόσια πρόσωπα αυτού του επιπέδου να έχουν offshore;» διερωτήθηκε ο κ. Καστανίδης.

Η εφημερίδα Αυγή που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο πρωτοσέλιδοι τίτλο «Οφσάιντ με τις Offshore», ζητά σήμερα την άμεση απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης γιατί αποτελεί «κοινωνική πρόκληση».

Επίκαιρη επερώτηση
για τη ρύθμιση περί offshore κατέθεσε χθες Δευτέρα η σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας την κατάργηση της επίμαχης διάταξης και εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

Η διάταξη πέρασε αφού εντάχθηκε στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης, που αριθμούσε 7.500 σελίδες και συζητήθηκε στην Ολομέλεια για δύο ημέρες.http://www.skai.gr/news/politics/article/316300/kastanidis-i-nea-ruthmisi-sughoroharti-gia-osous-politikous-ehoun-offshore/

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/316300/kastanidis-i-nea-ruthmisi-sughoroharti-gia-osous-politikous-ehoun-offshore/#ixzz4AEHXFMQo
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου