Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Παπακωνσταντίνου: Τον Μάιο του 2011 μου ζητούσαν επίμονα υπερταμείο (Ακούστε το ηχητικό)

Στο βιβλίο που εξέδωσε με τίτλο «Game Over – Η Αλήθεια για την Κρίση», στην απόφαση του Eurogroup για το κλείσιμο της αξιολόγησης, στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακοωνσταντίνου, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.
Απαντώντας στο ερώτημα αν υπήρξε και παλιότερα ενδιαφέρον των δανειστών για τις αποκρατικοποιήσεις ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε: «Τον Μάιο του 2011 σε μία μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο, την οποία και αυτή περιγράφω, μας ζητήθηκε και μου ζητήθηκε προσωπικά, επιμόνως, από αρκετές χώρες, η δημιουργία ενός παρόμοιου υπερταμείου ως ενέχυρο για ένα δεύτερο δάνειο για τη χώρα μας. Γιατί στην πράξη αυτό είναι το υπερταμείο το οποίο τώρα ψηφίστηκε. Κακά τα ψέματα είναι ενέχυρο».
Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε: «Εμείς τότε, σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό είπαμε ότι αυτό είναι εκτός συζήτησης και έτσι πήγαμε στη λύση του δεύτερου μνημονίου και του κουρέματος του χρέους χωρίς μία παρόμοια εγγύηση από τη χώρα μας δέσμευσης, όπως αυτή που ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση».
 

 Διαβάστε επίσης:
Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση έχει εγκληματίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου