Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Γεροβασίλη: Χωρίς «κόφτη» και υπερταμείο...δεν θα έκλεινε η αξιολόγηση

Γεροβασίλη: Χωρίς «κόφτη» και υπερταμείο δεν θα έκλεινε η αξιολόγηση


...δεν θα έκλεινε η αξιολόγηση...

Η κυβέρνηση προσπαθεί, προκειμένου να μην χρειαστεί οι συνταξιούχοι να επιστρέψουν τα χρήματα για το ΕΚΑΣ, δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως η ρύθμιση...
δεν είναι δίκαιη. Παράλληλα, χαρακτήρισε προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης τον «κόφτη» και το υπερταμείο.

Μιλώντας στον «Real FM», η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «το ΕΚΑΣ, είναι συμφωνημένο από παλιά η πλήρης κατάργησή του. Στη συμφωνία του καλοκαιριού με την προσπάθεια τη διαπραγματευτική καταφέραμε, οι δικοί μας διαπραγματευτές, να έχουμε μία σταδιακή κατάργηση. Αυτό είναι το γεγονός, το οποίο βεβαίως δεν είναι από τα ευχάριστα».

«Ωστόσο», πρόσθεσε, «επειδή θα έπρεπε να ισχύσουν αυτά από 1/1, υπάρχει το ζήτημα των αναδρομικών, τα οποία κλήθηκαν να επιστρέψουν οι άνθρωποι, οι οποίοι το είχαν πάρει. Αυτό, φυσικά, δεν είναι μία δίκαιη ρύθμιση, γι’ αυτό έγινε μία προσπάθεια, εξακολουθεί να γίνεται, προκειμένου να μην επιστραφούν τα χρήματα».

Στο ερώτημα αν το ζήτημα αυτό είναι προϋπόθεση για τη δόση, η ίδια είπε ότι «είναι μία λεπτομέρεια, η οποία μπορεί να επιλυθεί».

Όσον αφορά στην εκκρεμότητα, η οποία υπάρχει με τα κόκκινα δάνεια που έχουν εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε:

Και αυτό είναι ακόμα σε συζήτηση, διότι ζητήθηκε από τους θεσμούς να μην εξαιρεθούν αυτά τα δάνεια και να είναι και αυτά ελεύθερα να πωληθούν. Η δική μας προσπάθεια είναι να μη συμβεί αυτό. Προσπαθούν να βρουν τώρα ένα τρόπο επίλυσης.

Σε άλλο σημείο, η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «αυτά είναι τα προαπαιτούμενα για τα 7,5 δισ.ευρώ, για όλο το πακέτό δηλαδή, όχι μόνο τα 7,5 δισ., για τα 10,5».

Η ίδια εμφανίστηκε κατηγορηματική ότι «δεν υπάρχουν συμπληρωματικά μνημόνια και το έχουν διευκρινίσει όλοι οι αρμόδιοι». Ωστόσο, απαντώντας στο ερώτημα αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη ή περίμενε μια πιο οριστική απόφαση για το χρέος, είπε:

Το τι περιμέναμε από το Εurogroup δεν απείχε από το αποτέλεσμα. Για το μακροπρόθεσμο υπήρχαν έντονα ζητήματα αντιπαράθεσης ΔΝΤ-Γερμανίας. Η επιμονή του ΔΝΤ συμβάλλει θετικά στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.

Επιπλέον, παραδέχθηκε πως «κόφτης» και υπερταμείο ήταν προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση, καθώς χωρίς αυτά δεν θα έκλεινε.

Η κυρία Γεροβασίλη υπογράμμισε ακόμη ότι «ξεκινά ένας καινούργιος αγώνας δρόμου προκειμένου να βγούμε γρήγορα από το φαύλο κύκλο. Αν δεν περάσει η χώρα σε ανάπτυξη, προφανώς τα ζητήματα δεν θα έχουν λυθεί».

Τέλος, προανήγγειλε ότι στο άμεσο διάστημα θα ξετυλιχτεί το πρώτο κομμάτι νομοθετικού έργου προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και θα έρθουν με προτεραιότητα μέσα στο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου