Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Δεύτερη φορά με... καραμπόλα...
Το έχει η μοίρα του φαίνεται του Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος θα είναι εκείνος που θα πάρει τη θέση της παραιτηθείσας Βασιλικής Κατριβάνου στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα είναι και η δεύτερη φορά...
που ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό «μπαίνει» στη Βουλή ως επιλαχών.

Και στις δύο περιπτώσεις η είσοδός του στη Βουλή συνέπεσε με κρίσιμες ψηφοφορίες στην Ολομέλεια.

Πριν από μερικούς μήνες, τον ταραχώδη Ιούλιο του 2015, μετά το δημοψήφισμα, ο Γιώργος Κυρίτσης ορκίστηκε βουλευτής εξαιτίας μιας προαναγγελθείσας καραμπόλας. Ο Νίκος Χουντής αντικατέστησε τον Μανώλη Γλέζο στην Ευρωβουλή και ο Γιώργος Κυρίτσης κατέλαβε τη θέση του στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Την επόμενη ημέρα, στις 16 Ιουλίου, στην πρώτη του παρουσία στη Βουλή ψήφισε το μνημόνιο μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. και των δανειστών και με ανάρτησή του στο Facebook είχε δηλώσει «Η αποψινή ήταν η πιο εξευτελιστική στιγμή στη ζωή μου από τότε που κατουρήθηκα στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού. Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα ΝΑΙ σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας. Το έκανα με το σκληρό πολιτικό σκεπτικό ότι η πτώση της κυβέρνησης θα είναι η νίκη του Σόιμπλε και των εδώ μνημονιακών και χαντάκωμα της αριστεράς εδώ και στην Ευρώπη ως αξιόπιστης εναλλακτικής. Επίσης νομίζω ότι όλοι έχουμε καταλάβει άρα και ο ίδιος ο Σόιμπλε, ότι όταν φορτώνεις μέτρα στον Τσίπρα, αυτός χάνει βουλευτές. Δυστυχώς δεν έχουμε αντίληψη τακτικών ελιγμών.


Τώρα, μετά την παραίτηση της Βασιλικής Κατριβάνου, καταλαμβάνει τη θέση της στη Βουλή μια μόλις ημέρα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα σκληρή προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Από τη στήλη "Παρασκήνια"
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου