Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΤΩΡΑ με τον Γιώργο Παπανδρέου

Στην εποχή της αυτοδιάψευσης της μοιρολατρείας και των όσων μας κρατούν πίσω, είναι αναγκαίο να έχουμε το σθένος να δούμε καθαρά την πραγματικότητα. Να κρίνουμε ψύχραιμα και απο απόσταση τα πράγματα για το τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ. Αλλά και με θάρρος ψυχής να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί που πρέπει.
Δύσκολα πράγματα για μια κοινωνία που βρίσκεται σε συλλογική απελπισία και αδυνατεί να «σηκώσει κεφάλι». Και δεν μπορεί να το κάνει γιατι όλα όσα την έφτασαν εδώ παραμένουν. Απαξίωση του πολιτικού συστήματος, διαφθορά, πελατειακές εξυπηρετήσεις και ποικιλώνυμα συμφέροντα ζούν και βασιλεύουν, οδηγώντας στην άβυσσο. Αλήθεια θυμάται κανείς το σύνθημα «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» του 2009 που χυδαία κάποιοι αποσιωπούν προβάλλοντας το αισχρά διαστρεβλωμένο «λεφτά υπάρχουν»;
Για όλα αυτά έρχεται στην Πάτρα να μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Όλα εκείνα που μας κρατάνε πίσω και υπονομεύουν το ύψιστο καθήκον που θέλει να επιτελεί ο κριτικά σκεπτόμενος και συνειδητοποιημένος πολίτης: την συμμετοχικότητα και την ενεργή ενασχόληση με τα κοινά.
Και ο Παπανδρέου έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζεται για όλα αυτά γιατί έχει έργο πίσω του που αποδεικνύει έναν τέτοιο ισχυρισμό. Θέσπιση οικονομικού εισαγγελέα, διαύγεια στην δημόσια διοίκηση, Καλλικράτης στους ΟΤΑ κλπ αποτελούν τρανά παραδείγματα μιας τιτάνιας προσπάθειας αλλαγής του κράτους και της χώρας και μάλιστα εν μέσω πρωτοφανών συνθηκών οικονομικής κρίσης. Αυτά για όσους σήμερα καμώνονται τους δήθεν μεταρρυθμιστές…Που τυγχάνει να είναι τα ίδια πρόσωπα που στόχευσαν να «ξηλώσουν» κάποιους θεσμούς εξ’αυτ’ων που προειπώθηκαν.
Για όλα αυτά την Τετάρτη χαράσσουμε ξανά μια νέα πορεία με την δυναμική επανεκκίνηση που θα σημάνει ο Γιώργος Παπανδρέου απο την Πάτρα. Κόντρα στην συκοφάντηση της δημοκρατικής παράταξης και της λαϊκής συμμετοχής και κόντρα σε όλους όσοι κάλπικα υπόσχονταν «άλλους δρόμους» και εφάρμοσαν τις πολιτικές που λυσσαλέα μέχρι τότε στηλίτευαν..
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΡΑΨΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου