Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Μεγάλη επιφυλακή και μερική εκκένωση στην Κλεπά λόγω καιρικών φαινομένων



po-kke-klepa1

Συντονιστικό όργανο μεταξύ δήμου Ναυπακτίας, Περιφέρειας, Πολιτικής Προστασίας,
Πυροσβεστικής κ.α. έχει κληθεί και συνεδριάζει  για το χωριό Κλεπά της Ορεινής Ναυπακτίας, που επλήγη τον Φεβρουάριο του 2015 μετά από τις μεγάλες κατολισθήσεις στην περιοχή που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν περιουσίες και να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό.
Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών που οδήγησε σε μεγάλη υπερχείλιση του φράγματος του Ευήνου, προκάλεσε έντονη ανησυχία για τυχόν γεωλογικές αλλαγές στο υπέδαφος του χωριού.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Ναυπακτίας, μετά τα περσινά φαινόμενα, υπέγραψε σύμβαση με το ΙΓΜΕ , όπου με ειδικές οπτικές ίνες παρακολουθείται σε μεγάλο βάθος το μέγεθος των κατολισθήσεων και η κινητικότητα του εδάφους σε πραγματικό χρόνο. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κατολισθητικό φαινόμενο σε εξέλιξη, ωστόσο υπάρχει επαγρύπνηση από τις αρμόδιες αρχές, που αναμένουν από ώρα σε ώρα την έκθεση του ΙΓΜΕ.
Ο δήμος Ναυπακτίας, σε συνεννόηση με το τοπικό συμβούλιο του χωριού, υπενθυμίζουν στους κατοίκους ότι εξακολουθεί να ισχύει το απαγορευτικό που εκδόθηκε πέρυσι, ώστε να μην κατοικούνται τα σπίτια πέριξ της πλατείας του χωριού.
Δεν αποκλείεται, ανάλογα με τις μετρήσεις, να δοθεί εντολή για μερική εκκένωση του χωριού, κάτι τέτοιο όμως μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί αναγκαίο. Είναι κάτι που επιβεβαιώνεται μάλιστα με σχετικό έγγραφο που έστειλε ο δήμος  Ναυπακτίας.

H ανακοίνωση του δήμου Ναυπακτίας αναφέρει:
Στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης που υλοποιεί το Ι.Γ.Μ.Ε. , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Ναυπακτίας στην Τ.Κ. Κλεπάς, διαπιστώθηκε ότι μετά από τις τελευταίες μετρήσεις (Δεκέμβριος 2015) και μέχρι σήμερα, έχουν συμβεί  μικρές μετακινήσεις στο υπέδαφος της περιοχής.
Κατόπιν αυτού και μετά από εισήγηση  του Ι.Γ.Μ.Ε, η Π.Ε. Αιτωλ/νίας διέκοψε την κίνηση στην Επαρχιακή οδό που διέρχεται την Κλεπά και το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε την εκκένωση ενός μικρού τμήματος του χωριού, περιμετρικά της Πλατείας και μέχρι την επανεξέταση των δεδομένων από το Ι.Γ.Μ.Ε. (το τμήμα αυτό είναι αρκετά μικρό σε έκταση και δεν πρέπει να δημιουργεί ανησυχία).
Ήδη κλιμάκιο του Δήμου (με επικεφαλής τον Δήμαρχο) και της Π.Ε. Αιωτλ/νίας, μεταβαίνει  στην Τ.Κ. Κλεπάς.
Θα παρακολουθούμε διαρκώς την εξέλιξη του φαινομένου ενώ στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης που υλοποιείται στην περιοχή, θα προκύψει και η οριστική λύση για την Τ.Κ. Κλεπάς.
Συνιστούμε στους κατοίκους  να είναι σε επαγρύπνηση , μέχρι την επανεξέταση του φαινομένου και τους παρακαλούμε να είναι αρωγοί στις προσπάθειες του Δήμου και της Περιφέρειας, με στόχο την οριστική διευθέτηση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου