Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Επταήμερη πορεία διαμαρτυρίας...



 
...για την ανεργία...

«Όλη η Πάτρα είναι έτοιμη να περπατήσει. Ετοιμάζουμε μια πορεία αγώνα κατά της ανεργίας με κεντρικό σύνθημα...
"Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα"». Αυτό τόνισε μιλώντας το πρωί στο «MEGA», ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων, με αφορμή τη μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα για την ανεργία.

«Είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινάμε στις 3 Απρίλη στις 9 το πρωί και θα φτάσουμε στο Σύνταγμα στις 10 Απρίλη το απόγευμα», σημείωσε ο Κώστας Πελετίδης.

«Θα περάσουμε από την Παλιά Εθνική Οδό, θα περάσουμε από πολλούς δήμους και σε όλη αυτή τη διαδρομή θα συμμετάσχουν όλοι οι αντίστοιχοι δήμοι, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα και οι φορείς τους. Θα γίνουν εκδηλώσεις υποδοχής σε κάθε ένα δήμο από όπου θα περνά η πορεία και ο καθένας μπορεί να περπατήσει από ένα μέτρο μέχρι όσο μπορεί.

«Η πορεία είναι οργανωμένη και από άποψη αποφυγής ατυχημάτων, αλλά και προστασίας αυτών που λαμβάνουν μέρος. Εκτιμούμε ότι θα είμαστε πάρα πολλοί έτσι όπως φαίνεται από τη διάθεση των ανέργων και των εργαζομένων», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πατρέων.

Αναφερόμενος στην ανεργία που μαστίζει την Πάτρα, υπογράμμισε ότι η καταγεγραμμένη ανεργία είναι γύρω στο 38%, ποσοστό που αντιστοιχεί με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ σε 30.000 ανέργους.

«Σε αυτούς πρέπει να προσθέσουμε και τους επαγγελματίες, εμπόρους που έχουν καταστραφεί, που έχουν φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες και δεν μπορούν να εγγραφούν στη λίστα της ανεργίας.

«Πρέπει επίσης να προστεθεί και ένα μέρος που αντιστοιχεί στην πόλη μας από τους χιλιάδες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας και καταλαβαίνετε ότι είναι τεράστιος ο αριθμός των ανέργων», κατέληξε ο Κώστας Πελετίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου