Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Πιο κοντά ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι - Σε τι συμφώνησαν Γεννηματά και Θεοδωράκης - ΦΩΤΟ

Πιο κοντά ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι - Σε τι συμφώνησαν Γεννηματά και Θεοδωράκης - ΦΩΤΟ
Στη δημιουργία επιτροπής θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία συμφώνησαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
"Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα. Από τη μεριά μας, από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες, που θα απαντήσει στις αγωνίες του Ελληνικού Λαού και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί" δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού
"Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Όπως έχω ξαναπεί το θέμα δεν είναι να ενωθούν οι μηχανισμοί για να σωθούν, το θέμα είναι, να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας. Είπαμε με την κ. Γεννηματά ότι είναι απαραίτητο να συναινέσουμε στην δημιουργία μιας επιτροπής θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία, μιας επιτροπής στην οποία δεν θα έχει πλειοψηφία ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε το Ποτάμι, όπου οι περισσότεροι θα προέρχονται από την κοινωνία και που θα συζητήσει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Μια επιτροπή που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας δώσει ένα πλαίσιο θέσεων και τη δυνατότητα σε αυτό το εγχείρημα να προστεθεί νέος κόσμος. Να δούμε δηλαδή αν πραγματικά προστίθεται νέος κόσμος σε μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε η χώρα. Να δούμε δηλαδή πως μπορεί να συμβεί αυτό πραγματικά σε μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε τη χώρα" δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης.
Ερωτηθείς εάν είπαν συγκεκριμένα πράγματα στη συνάντηση, απάντησε: "Είπαμε ότι αυτός ο διάλογος δεν πρέπει να είναι τεράστιος και θα πρέπει μέσα σε 2 μήνες αυτή η επιτροπή που θα ξεπερνά τα κόμματα μας, να μας πει τα συμπεράσματά της"
Στην ερώτηση ποια κόμματα θα μπορούσαν να χωρέσουν σε αυτό το σχήμα, τόνισε:
"Ας μην φτάνουμε στον επίλογο. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ότι το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ καλούν τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου να συζητήσουν για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία. Αυτό μας ενδιαφέρει. Δεν μας ενδιαφέρει να σώσει ο καθένας τον μηχανισμό του".
Ερωτηθείς εάν τα δύο κόμματα θα συνεργαστούν και σε επίπεδο βουλής το επόμενο διάστημα, επισήμανε: "Με τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σε κάποιες περιπτώσεις συνεργαζόμαστε μαζί τους στη βουλή. Βεβαίως ανάλογα την πορεία της επιτροπής θα υπάρχουν πράγματα και κοινοί βηματισμοί και μέσα στο κοινοβούλιο".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου