Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Απορρίπτουν τους ισχυρισμούς περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη οι αρμόδιοι υπουργοί

Απορρίπτουν τους ισχυρισμούς περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη οι αρμόδιοι υπουργοί
Απορρίπτουν τους ισχυρισμούς περί παρεμβάσεών τους στη Δικαιοσύνη ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών που ασχολείται σχετικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή την αναφορά της εισαγγελέα Εφετών Γεωργίας Τσατάνη προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην οποία άφησε αιχμές για παρεμβάσεις στο έργο της.
Ο κ. Παρασκευόπουλος επανέλαβε όσα είχε πει και στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών απορρίπτοντας ισχυρισμούς περί παρεμβάσεων του υπουργείου, οι αρμοδιότητες του οποίου, όπως είπε, είναι πολύ περιορισμένες και ορίζονται ρητά από το σύνταγμα σε ότι αφορά τις απονομές δικαιοσύνης. Επιφυλάχθηκε να δώσει περαιτέρω απαντήσεις μετά τις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής.
 Από την πλευρά του, ο  κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε τόσο την επίθεση που δέχτηκε από την κ. Τσατάνη όσο και τις αιχμές για το θέμα των προαγωγών δικαστικών, μνημείο υποκρισίας, ανακρίβειας και ψευδολογίας.
«Από το κείμενο της αναφοράς της κ. Τσατάνη αποδεικνύεται ότι ήταν μια ερασιτεχνική προσπάθεια να με σπιλώσουν» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.
Παράλληλα, χαρακτήρισε μνημείο υποκρισίας και όσα αναφέρονται περί πρωτόγνωρης παρέμβασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις προαγωγές των δικαστών, απορρίπτοντας σχετικές κατηγορίες της αντιπολίτευσης.
«Αν έγινε βουτιά τώρα, όπως ισχυρίζεται, στο παρελθόν έγινε μακροβούτι. Υποστηρίζεται από την αντιπολίτευση ότι έγιναν παρεμβάσεις για τις προαγωγές στα 4 Ανώτατα Δικαστήρια. Έχω κατάλογο της προηγούμενης κυβέρνησης που για ένα πρόσωπα έγιναν 11 παραλείψεις. Είναι υποκριτικά τα όσα αναφέρονται» επεσήμανε ο κ. Παπαγγελόπουλος.
Η Επιτροπή συμφώνησε ότι εφόσον κριθεί αναγκαία η παρουσία και άλλων προσώπων θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.
Πηγή/ πηγή φωτο: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου