Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Τα νέα φορολογικά βάρη πνίγουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας

Από τον Τομέα Οικονομίας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τις επίσημες δηλώσεις της Κυβέρνησης για το πακέτο μέτρων 5,4δις για τα έτη 2016-2018
Ο ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει στην κυβέρνηση είπε συνειδητά ψέμματα στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα από τα μνημόνια και δίχασε τους πολίτες λέγοντας «εμείς και οι άλλοι» εμποδίζοντας την επίτευξη συναινέσεων, αναγκαία προϋπόθεση για να επιτευχθεί έξοδος από την κρίση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δημιούργησε το σημερινό αδιέξοδο στο όνομα μιας διαπραγματευτικής τακτικής που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο και τα capital controls.
Τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης τους είναι πλέον γνωστά:
1) παράταση της ύφεσης και της στασιμότητας για το 2015-2016
2) κλείσιμο της στρόφιγγας της παροχής χρηματοδότησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
3) οριστικός αφελληνισμόs των τριών ελληνικών τραπεζών  μετά την νέα ανακεφαλαιοποιησής τους που οδήγησε σε οριστική απώλεια για το δημόσιο άνω των 20 δισ.
Η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης μεταφέρεται από θρησκευτική εορτή σε θρησκευτική εορτή, δημιουργώντας ένα κλίμα αβεβαιότητας που ανεβάζει κάθε φόρα το ύψος του λογαριασμού.
Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Γεροβασίλη και ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χουλιαράκης επιβεβαιωσαν  ότι το νέο πακέτο μέτρων για τα έτη 2016-2018 ανέρχεται σε 5,4 δισ. ευρώ.
Επιβεβαίωσαν ότι θα καλύπτεται από νέους φόρους 3,6 δις και παρέμβαση στο ασφαλιστικό 1,8 δις.
Την ώρα που η χώρα συμπληρώνει οκτώ χρόνια ύφεσης και η ανεργία παραμένει σε επίπεδα του 25% τα νέα φορολογικά βάρη πνίγουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη  επιδείνωση όλων των κοινωνικών δεικτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου