Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο κύριε Τσίπρα - ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο κύριε Τσίπρα - ΒΙΝΤΕΟ
Την άμεση παραίτηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για θέματα Δικαιοσύνης.
«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε κ. Τσίπρα, να φύγετε πριν σπρώξετε την χώρα στην καταστροφή. Οδηγήσατε τρεις φορές την χώρα σε εκλογές χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός εθνικός λόγος παρά η εξυπηρέτηση του δικού σας κομματικού στόχου. Τώρα υπάρχει εθνικός λόγος. Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο.» τόνισε.
«Και επειδή όπως φαίνεται αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει άλλη λύση, ας δώσει τη λύση ο λαός. Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα το έλεγα αυτό δύο μήνες ως αρχηγός της ΝΔ αλλά δυστυχώς εδώ που φτάσαμε το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσης.» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Επεσήμανε ότι: «Δεν έχω αυταπάτες. Το πάθος σας για την εξουσία είναι τέτοιο που θα κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να μείνετε γαντζωμένος στην καρέκλα. Μην έχετε όμως καμία αμφιβολία, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και σε λίγο θα έχετε το προνόμιο να είστε ο νεότερος τέως Πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα»
«Στα κανονικά δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης όλοι σέβονται την αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Η Ελλάδα του κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι κανονικό δημοκρατικό κράτος» σημείωσε στην αρχή της ομιλίας  του ο κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας τη διαφωνία του για τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή.
«Δεν είστε κατήγορος αλλά κατηγορούμενος σε αυτή τη συζήτηση για τα χειρότερα ψέματα που είπε ποτέ πρωθυπουργός» τόνισε.
«Είστε κατηγορούμενος για τα κατά συρροή ψεύδη σας. Για τα χειρότερα, τα περισσότερα, τα μεγαλύτερα ψέματα που έχει πει ποτέ πρωθυπουργός. Είστε κατηγορούμενος γιατί παραλάβατε από την προηγούμενη Κυβέρνηση Κράτος και παραδίδετε μία χώρα διάλυσης, ανομίας και περιορισμένης κυριαρχίας. Μια χώρα απομονωμένη στην Ευρώπη.» σημείωσε.
«Είστε κατηγορούμενος γιατί παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε, αλλά στην πράξη διαλύετε την οικονομία και κάνετε τη ζωή των Ελλήνων πολύ χειρότερη. Είστε κατηγορούμενος γιατί προδώσατε τα όνειρα και τις ελπίδες ακόμη και  αυτών που σας πίστεψαν. Των ασθενέστερων Ελλήνων που είδαν στα πρόσωπα σας την ελπίδα για μια αλλαγή, αλλά βιώνουν στην πράξη την χειρότερη εκδοχή του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού» πρόσθεσε.
«Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή συζήτηση θέλει να μεταθέσει την ατζέντα.  Δεν θέλει να συζητάμε για τη διαπλοκή, θέλει να κατασκευάζει εχθρούς. Δεν αντέχει τη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Κάλεσε τον Πρωθυπουργό να «τολμήσει να πάει στην Ειδομένη. Για να δείτε τα αποτελέσματα της πολιτικής σας. Ο δήθεν ανθρωπισμός της Αριστεράς βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης.»
«Δεν ξέρω αν θα κάνετε τους μετανάστες επενδυτές, αλλά σίγουρα θα κάνετε τους επενδυτές μετανάστες.» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «Οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν, η αξιολόγηση δεν κλείνει».
«Το ισχυρότερο όπλο σας ήταν ότι είστε νέος και άφθαρτος. Τελικά αποδειχθήκατε πιο παλιός και από το παλιό και έμπλεξε η χώρα στις πιο παλιές και λαϊκίστικες νοοτροπίες.» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Από την πρώτη στιγμή είχατε στόχο να χτίσετε μία νέα διαπλοκή. Ο χειρισμός του ΕΣΡ είναι η επιτομή του αυταρχισμού.» επεσήμανε.
«Είστε κυβέρνηση υπό κατάρρευση. Θέλετε να δημιουργήσετε κλίμα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής» πρόσθεσε.
«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάκτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν μπορείτε εσείς να δώσετε μαθήματα ήθους» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Αφήστε τους δικαστές να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. Καλώ του δικαστές να μην φοβούνται και να μην διστάζουν να καταγγέλλουν οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο του.» τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε παράλληλα γιατί τον Απρίλιο του 2015 η ΝΕΡΙΤ υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό αμοιβαίας διαφήμισης με την εταιρεία του κ. Μαυρίκου και επιτέθηκε στην κυβερνητική εκπρόσωπο.
Σε ό, τι αφορά τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Εμπεδώνεται μια αίσθηση απόλυτης αβεβαιότητας και παραίτησης. Οι άνεργοι δεν ελπίζουν σε τίποτε. Οι εργαζόμενοι φοβούνται.  Η μεσαία τάξη υπόκειται σε φοροκαταιγίδα. Οι αγρότες και οι συνταξιούχοι αγωνιούν. Η αγορά στενάζει. Οι εταιρείες ψάχνονται πώς να φύγουν από την Ελλάδα.  Η νέα γενιά βλέπει μόνο αδιέξοδα.»
Πρόσθεσε ότι «Η Ελλάδα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα, απομονωμένη όσο ποτέ και στην Ευρώπη αλλά και στα Βαλκάνια. Τα βόρεια σύνορα της χώρας είναι κλειστά, τα ανατολικά παραμένουν ορθάνοιχτα στους λαθρέμπορους ανθρώπινων ψυχών. Η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων εκχωρηθεί στο ΝΑΤΟ. Η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος έχει εκχωρηθεί σε ΜΚΟ. Το κράτος είναι ανύπαρκτο και αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.  Η συμφωνία Ε.Ε. με την Τουρκία, όπως σας είχαμε προειδοποιήσει, έχει τεράστιες δυσκολίες υλοποίησης».
Αναφερόμενος, στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Για πρώτη φορά, υπάρχουν δύο Υπουργοί Δικαιοσύνης, ο Υπουργός και ο αναπληρωτής του για να παρακολουθεί τις κρίσιμες υποθέσεις, αυτές που συνιστούν πολιτική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Πού ακούστηκαν ξανά αυτά;  Ο αναπληρωτής Υπουργός τάσσεται δημόσια κατά κάποιων και υπέρ κάποιων άλλων εισαγγελικών λειτουργών. Θεωρεί ορθή τη διεξαγωγή κάποιων πειθαρχικών ελέγχων και εσφαλμένη τη διεξαγωγή κάποιων άλλων. Χαρακτηρίζει ‘’δικαστικό πραξικόπημα’’ συλλήβδην κάθε δικανική κρίση που αποκλίνει από τις προαναγγελίες ή τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης.» πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε τρεις προτάσεις:
1.«Προώθηση την ύστατη στιγμή συνολικής συνταγματικής αναθεώρησης, με απόφαση αυτής της Βουλής, ώστε η επόμενη να αντιμετωπίσει δραστικά όλα τα θέματα που αφορούν τη διαφάνεια. Ελάτε να αλλάξουμε μαζί το επαίσχυντο άρθρο 86.»
2. «Να μπει τέλος στις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Κατάργηση της διάταξης με την οποία ένα πρόσωπο ασκεί έλεγχο στους δικαστικούς λειτουργούς και τους εισαγγελείς.»
3. «Να γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το  Ε.Σ.Ρ. και όχι από τον Υπουργό σας, με αύξηση του αριθμού των αδειών, όχι μόνο τέσσερις. Ώστε να υπάρξει πραγματική δυνατότητα ελεύθερης ενημέρωσης και πληροφόρησης».
 Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου