Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Βουλή: Ο Καμμένος διάβαζε για τον Μαυρίκο και ο Τσίπρας σημείωνε για την «γάτα ιμαλαΐων» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μεγάλες… πιένες γνώρισε το βράδυ της Τρίτης ηΒουλή, με την ευκαιρία της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη.

Όπως ήταν φυσικό, η διαδικασία χαρακτηρίστηκε από εκατέρωθεν «βέλη» για τη διαπλοκή, δίχως όμως να ακουστούν τα ονόματα ή να γίνουν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που πολλοί, ενδεχομένως, περίμεναν -με βάση, τουλάχιστον, τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Aλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξάλλου είχε ζητήσει, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τη διεξαγωγή της συζήτησης.
Την ώρα που, στο βήμα της Ολομέλειας, οι πολιτικοί αρχηγοί διαδέχονταν ο ένας τον άλλο, με την «παράσταση» να κλέβει η ομιλία του Πάνου Καμμένου -κυρίως λόγω της σφοδρής αντιπαράθεσης που προκάλεσε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και του Σταύρου Θεοδωράκη, που δεν περιορίστηκε να «φωτογραφίσει», αλλά έδωσε συγκεκριμένα ονόματα δημοσιογράφων που έχουν… στενές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου, ο φωτογραφικός φακός κατέγραφε μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα στιγμιότυπα στα έδρανα.
Ας δούμε «καρέ-καρέ» τα χαρακτηριστικότερα εξ αυτών:
1. Την ώρα της πρωτολογίας του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κρατούσε σημειώσεις, που «αποκαλύπτουν» ποια σημεία απ’ όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεώρησε πιο… ενδιαφέροντα, ώστε να ετοιμάσει την απάντησή του, κατά τη δευτερολογία του.
Ο κ. Τσίπρας είχε σημειώσει σε πλαίσιο τη λέξη «γάτα» (σ.σ. των Ιμαλαΐων, προφανώς), τη φράση «κυκλοφορούν τίγρεις», καθώς και τα «φιλικά πρωτοσέλιδα Ψυχάρη», στα οποία αναφέρθηκε ο πολιτικός του αντίπαλος.

2. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να ενημερωθεί για τα τελευταία νέα μέσα από τις ιστοσελίδες «ethnos.gr» και «altsantiri.gr».


3. Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι, μάλλον δεν ήθελε να βλέπει τα τεκταινόμενα στην Ολομέλεια ή… έκρυβε το πρόσωπό του, για να μην δει κανείς ότι είχε νυστάξει.


4. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέτρεχε σε δημοσιεύματα σχετικά με τον Παναγιώτη Μαυρίκο, εκ των κατηγορουμένων για το κύκλωμα των δημοσιογράφων-εκβιαστών.

5. Έντονες σκηνές εκτυλίχθηκαν στα έδρανα, κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όταν οι τόνοι ανέβηκαν υπέρ του δέοντος. Εκεί, οι βουλευτές βρέθηκαν «στα κάγκελα», προεξάρχοντος του κ. Κώστα Μπάρκα, προερχόμενου από το κυβερνών κόμμα.


6. Σε ιστοσελίδα εταιρείας οπλικών συστημάτων περιηγείτο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.
Η φωτογραφία, μετά από τεχνικό ζουμ, δειχνει τον κ. Καμμένο, στην αρχή της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ, να βλέπει την ιστοσελίδα της εταιρείας Miltech. Προφανώς ο υπουργός Εθικής Άμυνας δεν έβρισκε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα την συζήτηση ή απλώς έπληττε και, περιμένοντας την ώρα που θα ανέβαινε στο βήμα, για να εκφωνήσει την ομιλία του, «σέρφαρε» σε πιθανά προϊόντα, με τα οποία θα μπορούσαν να εξοπλιστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Έχει περάσει, άλλωστε, σχεδόν ένας χρόνος από την πρώτη μεγάλη προμήθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που αφορούσε τον εκσυγχρονισμό των υπέργηρων και παροπλισμένων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 500 εκατ. δολαρίων, η οποία μάλιστα ερευνάται από τις δικαστικές αρχές. Λέτε ο κ. Καμμένος να σχεδιάζει νέες αγορές οπλικών συστημάτων;

7. Ο κ. Τσίπρας και οι σημειώσεις του, εκ νέου…



8. Σε ένα μάλλον απρόσμενο στιγμιότυπο κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός και τον επικεφαλής του Ποταμιού. Άθελά του, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίστηκε σαν να… ποζάρει με «duckface» για κάποια… αδιόρατη «selfie».

9. Η Θεανώ Φωτίου, μετά τα… γεμιστά, κερνούσε σοκολατάκια στα έδρανα…

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου