Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Βρέθηκαν οι αρχαίες πέτρες της Πάρκο-πλημμύρας!

popetres-parko2Φίλες και φίλοι οι μέρες είναι σημαντικές για την ιστορία της Τέχνης. Όχι μόνο τα στρατεύματα του Άσαντ με την βοήθεια των Ρώσων μπήκαν και διέσωσαν την αρχαία Παλμύρα από τους παλαβούς του Ισλαμικού Κράτους αλλά από χτες ενημερωθήκαμε και για κάτι που όλοι γνωρίζαμε αλλά δεν τολμούσαμε να βγούμε έξω να το πανηγυρίσουμε, να κεράσουμε κάτι, βρε αδερφέ, για το χαρμόσυνο νέο: βρήκαν τις πέτρες από το πάρκο στο Αγρίνιο που είχαν βγει από την μάντρα!
Ναι, εκείνες που ήταν μπροστά στο εκκλησάκι, ναι, εκείνες που ανάλγητοι τις είχαν μεταφέρει λάθρα (=κρυφά, παράτυπα, χωρίς άδεια) σε ιδιωτικό χώρο! Από την Παλμύρα στην πλημμύρα! Αλληλούια!
Επιτέλους, να ησυχάσουμε, να πάμε και μια φορά χορτάτοι για ύπνο. Ελπίζουμε ότι τώρα δεν αυτοκτονεί κόσμος εδώ γύρω στη περιοχή και τα παιδιά έχουν όλα από ένα κρουασάν και ένα χυμό κάθε πρωί στο σχολείο για να μην λιποθυμούν από την πείνα. Ωχ, μα τι λέμε; Αυτά έχουν λυθεί 15 μήνες τώρα, που τα θυμηθήκαμε;
Πρόταση της στήλης:Σύντομα να γυριστεί και ντοκιμαντέρ για το όλο θέμα. Ένα ντοκιμαντέρ μνήμης για το πώς φτάσαμε να είναι το Πάρκο όπως είναι σήμερα. Μπορεί να προλάβουμε και καμιά άβολη απόφαση του ΣτΕ(κάποτε θα καθαρογραφεί, πού θα πάει).
Προτείνουμε το ντοκιμαντέρ να μοιάζει λίγο με το αριστούργημα του Κουτσαφτή την «Αγέλαστο Πέτρα» που πραγματευόταν την κατάντια της σπουδαιότερης περιοχής της αρχαιότητας, της Ελευσίνας. Μόνο που στην περίπτωσή μας θα πρέπει να λέγεται «Καταγέλαστος Πέτρα», από την σχεδόν κωμική πεποίθηση που έχουν μερικοί ότι όλος ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και δεν βλέπει πότε η μπάλα πάει στην εξέδρα! Από τον σουρεαλισμό να μην έχει μείνει τίποτε όρθιο και μερικοί να ανακαλύπτουν τον θησαυρό της μάντρας του Πάρκου!
η συντακτική μονάδα συντήρησης αρχαιοτήτων
- See more at: http://www.agriniopress.gr/%ce%b2%cf%81%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%ad%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%ba%ce%bf-%cf%80/#sthash.SjAgcDqm.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου