Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Γ. Πεταλωτής ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ με μαντήλα ;ΦΩΤΟ








Οσο η αριστούχα Αιγύπτια μαθήτρια μακελλευόταν για την επιλογή της να φορέσει μαντήλα , ως αναπόσπαστο στοιχείο της προσωπικ...ότητάς της και άρα σεβαστό απο μιά φιλελεύθερη κοινωνία , ανεξάρτητα απο την άποψη που έχει ο καθένας μας για την μαντήλα ή όποιο άλλο θρησκευτικό σύμβολο , εγώ μένω στα εξής:

- την ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ που έγινε πριν λίγες μέρες , καθιερωμένη κάθε χρόνο απο μαθητές της μειονότητας στην Κομοτηνή . Κάποιες μαθήτριες με μαντήλα κάνουν αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιολογούντων τις μέρες αυτές , ακόμη και καραμπινάτων αυτοχαρακτηριζόμενων ως φιλελεύθερων αλλά θιγμένων δήθεν για λογαριασμό της μαθήτριας και των γυναικών , ούτε καν διανοήθηκαν ποτέ να κάνουν,
και κυρίως
- 21 (ναι εικοσιένα) ΤΟΝΟΙ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΡΟΥΧΑ και είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσαν οι μαθητές και δάσκαλοι των μειονοτικών σχολείων της Ροδόπης και τα παρέδωσαν με τη βοήθεια του Στρατού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να τα προωθήσει στους πρόσφυγες.
ΠΕΝΤΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ και περίπου χίλιες πίτες και ψωμάκια χειροποίητα απο τις οικογένειες των μαθητών παραδόθηκαν για τη βελτίωση του συσσιτίου των προσφγύφων .
Πιστεύω οτι ελάχιστοι απο εμάς, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες σχολιαστές και "ευαίσθητοι" στο προσφυγικό , τον "ελληνισμό" ή τα "δικαιώματα των γυναικών" προλάβαμε ίσως απο την πολύ ανάλυση να βοηθήσουμε έστω και με ένα έτοιμο κρουασάν τα παιδιά των προσφύγων . Πόσο μάλλον να οργανώσουμε αποστολή μέσω των παιδιών μας , των Δήμων μας κλπ .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου