Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Προσφυγικό: Κτίρια στο κέντρο του Αγρινίου προτείνει η δημ. παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

po-dimotiko2Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Αγρινίου σχετικά με το έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών για την διαμόρφωση πρότασης ανεύρεσης χώρων που θα μπορούσαν  να φιλοξενήσουν πρόσφυγες ή μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα.Να σημειωθεί πως τόσο ο κ. Παπαναστασίου, όσο και ο κ. Μοσχολιός δεν μπήκαν επί της ουσίας και τόνισαν πως δεν μπορεί να υποδειχτεί χώρος την στιγμή που το αρμόδιο υπουργείο δεν  απαντά σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα, την στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί την Τετάρτη σύσκεψη του αρμοδίου Υπουργείου με την ΚΕΔΕ.
Αντίθετα η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο εισηγητής κ. Καμένος, πρότειναν χώρους που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε τέτοιου είδους κέντρα φιλοξενίας.

Και συγκεκριμένα, το στρατιωτικό αεροδρόμιο που βρίσκεται στο Δοκίμι, το ξενοδοχείο Tourist στην οδό Παπαστράτου, που σήμερα δεν λειτουργεί, όπως και το γειτονικό κτίριο που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα ως Ιατρικό Κέντρο, το πρώην κτίριο του ΕΟΚ στην περιοχή Ρουπακιά του Αγρινίου (έχει παραχωρηθεί στο Επιμελητήριο) , ενώ τέλος είπε πως όσοι πολίτες επιθυμούν θα μπορούσαν να δηλώσουν εάν θέλουν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στις οικίες τους ή σε οικίες που σήμερα δεν κατοικούνται.
Την καταγγελία της συμφωνίας Ε.Ε. – Ελλάδος – Τουρκίας ζήτησε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης ενώ η παράταξη «Ανυπότακτο Αγρίνιο» μέσω του Συμβούλου κ. Μερμίγκη εξέφρασε την συμφωνία της  με την πρόταση της ΛΑ.Σ., υποστηρίζοντας πως υπάρχουν πρώην δημοτικά μέγαρα ή κλειστά σχολεία και άδεια σπίτια, όπου θα μπορούσαν  να μείνουν τέτοιες οικογένειες.
- See more at: http://www.agriniopress.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%cf%84%ce%af%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%bd/#sthash.W7bo7mgp.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου