Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

«Βόμβες» Προβόπουλου κατά Καραμανλή! «Το χρέος ήταν πάνω από 800% του ΑΕΠ το 2008»







Συνταρακτικές αποκαλύψεις για την κατάσταση της οικονομίας το 2008, κατά τη διακυβέρνηση Καραμανλή έκανε σήμερα ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, «τον Μάιο του 2008 ο Μπομπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία υπολόγισε ότι το χρέος κάθε μορφής του ελληνικού κράτους ήταν πάνω από το 800% του ΑΕΠ». Τόνισε, μάλιστα, ότι «τον παρακαλέσαμε να μην το δημοσιεύσει γιατί θα γινόταν χαμός». Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «το 2008 το αναλογιστικό χρέος των ασφαλιστικών ταμείων ήταν της τάξης του 400% του ΑΕΠ».
Εξάλλου, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από την αρχή της κρίσης, χαρακτηρίζοντάς το «τελείως λάθος», τασσόμενος κατά της πολιτικής συνεχούς αύξησης φόρων και σχολιάζοντας σχετικά ότι «οι φόροι δεν φέρνουν την ανάπτυξη, αλλά οδηγούν την οικονομία σε ένα φαύλο κύκλο».
Τέλος, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, παρομοιάζοντάς τη με «ναρκοπέδιο στο οποίο έχουμε κολλήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου