Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Γεννηματά: Πρέπει να παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα πριν να είναι αργά - ΒΙΝΤΕΟ

Γεννηματά: Πρέπει να παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα πριν να είναι αργά - ΒΙΝΤΕΟ
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό άσκησε η Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο σημείωσε ότι τη λύση πρέπει να τη δώσει η παρούσα βουλή. 
 «Για αρκετά λεπτά ακούγαμε διαπιστώσεις σαν να είστε στην αντιπολίτευση . Για 20 λεπτά απαριθμούσατε 13 αμφιλεγόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις. Αφού δεν καταφέρατε να ακυρώσετε με ένα άρθρο το μνημόνιο, ακυρώστε αύριο το πρωί και τις 13 ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
«Αυτό που παρακολουθούμε σήμερα στη βουλή απέχει πολύ από αυτό που έχει ανάγκη η χώρα, αυτό που περιμένουν οι πολίτες. Αυτό που περιμένουν είναι συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων ιδιαίτερα στη σφαίρα δικαιοσύνης, διαφάνειας, εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας» τόνισε η κ. Γεννηματά ενώ αναφερόμενη στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, την κατάθεση της οποίας προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας είπε:  «Θα στηρίξουμε την πρόταση σας για εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, Όμως γιατί δεν τολμάτε να πείτε ΝΑΙ στη δική μας πρόταση για εξεταστική;»
«Σταματήστε να μας κουνάτε το δάχτυλο και βάλτε το δάχτυλο επί τον τύπο των ήλων» συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώ είπε πως η χώρα δεν βιώνει μόνο capital control αλλά και justice control.  «Επειδή κ. Τσίπρα αναφερθήκατε στην διερευνώμενη από την δικαιοσύνη υπόθεση πράγματι αμφιλεγόμενων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Η σχετική δικαστική έρευνα ξεκίνησε και βασίστηκε στο δικό μας πόρισμα – της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου»
«Η διαφάνεια δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις, προσχηματικές κομματικές συγκρούσεις, φαρισαϊκές επικλήσεις. Η σημερινή συζήτηση θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία αν δεν ήταν άλλο ένα πυροτέχνημα για αντιπερισπασμό βουλή.    Αντιπερισπασμός για να βγουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός από αδιέξοδα να αποπροσανατολιστεί ο λαός να στιγματιστούν αντίπαλοι με δήθεν αποκαλύψεις» επισήμανε η κ. Γεννηματά ενώ απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα σημείωσε:
«Δεν είστε, ούτε μπορείτε να υποδυθείτε τον αρχάγγελο της κάθαρσης κ. Τσίπρα. Ο βασιλιάς έμεινε γυμνός και πάνω στα συντρίμμια της ρητορικής διχασμού & ψεμάτων, αρχίζει να ηθικολογεί και να ιδεολογικοποιεί τη γύμνια του».
«Βλέπουμε κρούσματα αμνησίας στα στελέχη σας. Άλλοι ξεχνούν να μεταβιβάσουν μετοχές. Άλλοι κάνουν ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες» ανέφερε συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση.  «Αποκεφαλίσατε τις Ανεξάρτητες Αρχές. Επιχειρήσατε να επιβάλλετε στη σύνθεσή τους πρόθυμα προς εσάς πρόσωπα. ΕΣΡ, ΡΑΕ… Την ίδια στιγμή βλέπουμε την Πρόεδρο του ΑΠ από τη θεσμική της θέση να επεμβαίνει απροκάλυπτα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου.  Εμείς ζητούμε να μπουν διαφανείς σκληροί κανόνες. Να κλείσει κάθε είδους παραθυράκι στη διαπλοκή μεταξύ οικονομικών παραγόντων και πολιτικών. Η χώρα χρειάζεται κανόνες που τηρούνται και όχι κανόνες που κόβουν–ράβουν υπουργοί στα μέτρα τους για εξυπηρέτηση κάθε είδους συμφερόντων», τόνισε η κ. Γεννηματά.
«Η χώρα έχει ξαναζήσει πρόσφατα αντίστοιχους ψευτοπαλικαρισμούς δήθεν εναντίον της διαπλοκής με γνωστά αποτελέσματα. Μόνο που τότε ξεκινούσαν και τελείωναν στις ταβέρνες του Μπαϊρακτάρη. Τώρα μετακόμισαν στην πλατεία Μαβίλη με εσπρέσσο. Ό,τι κάνατε με το σκίσιμο των μνημονίων θα κάνετε με το σκίσιμο της διαπλοκής. Θα σκίσετε τη γάτα.  Το πιο ανατριχιαστικό όμως  είναι αυτό που ακούσαμε από εσάς απόψε, ότι θα επιβάλετε το δόγμα νόμος και τάξη. Τι σχέση αυτό με την αριστερά; ‘Εμείς είμαστε με το κράτος δικαίου, υπερασπιζόμαστε κόντρα στον αυταρχισμό όχι με λόγια αλλά στην πράξη. Γι’ αυτό σας επαναλαμβάνω.  Είναι φανερό ότι δεν μπορείτε να οδηγήσετε με ασφάλεια τη χώρα έξω από τη κρίση. Πρέπει να το κατανοήσετε και να παραιτηθείτε πριν να είναι αργά αλλά το συμφέρον της χώρας βρίσκεται στην εθνική συνεννόηση και αυτή η βουλή επιβάλλεται να δώσει τη λύση» κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.



Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου