Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Σύγχυση για τα κίνητρα του αεροπειρατή... Η αστυνομία ετοιμάζεται για επιχείρηση στο αεροσκάφος





Ο δράστης κρατάει ακόμα 7 ομήρους
Η αστυνομία ετοιμάζεται για επιχείρηση στο αεροσκάφος

Από τις 8.30 το πρωί που έγινε γνωστό ότι υπάρχει αεροπειρατεία σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που προσγειώνεται στη Λάρνακα μέχρι...
αυτή την ώρα, επικρατεί ασάφεια και αντιφατικές πληροφορίες τόσο για την ταυτότητα όσο και για τα κίνητρα του δράστη. Μάλιστα την τελευταία ώρα φαίνεται ότι ίσως να μην ερωτικής φύσεως η υπόθεση καθώς ο δράστης προβάλλει νέα αιτήματα. Ενώ πάντως κρατάει ακόμα 7 άτομα ομήρους, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι γίνεται σχεδιασμός για εξουδετέρωση του αεροπειρατή.
Αναλυτικά κρατούνται όμηροι: τρία μέλη του πληρώματος (κυβερνήτης, συγκυβερνήτης και αεροσυνοδός), ένας αξιωματικός ασφαλείας και τρεις επιβάτες.

Οι αρχές έχουν ζητήσει από τα τηλεοπτικά κανάλια να είναι έτοιμα να διακόψουν τις απευθείας μεταδόσεις όταν τους ζητηθεί.

Για λόγους ασφαλείας δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες, ωστόσο πριν λίγο έγινε γνωστό ότι μονάδα των ειδικών δυνάμεων του αιγυπτιακού στρατού μεταβαίνει στην Πάφο.

Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι ο αεροπειρατής μεταφέρει εκρηκτικά, παρά τις διαφορετικές πληροφορίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας.

Η Αίγυπτος στέλνει ένα αεροπλάνο στην Κύπρο για να μεταφέρει τους επιβάτες, μερικοί από τους οποίους επρόκειτο να πάρουν από το Κάιρο άλλες πτήσεις για το εξωτερικό. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 21 ξένοι επιβάτες -οκτώ Αμερικανοί, τέσσερις Βρετανοί, τέσσερις Ολλανδοί, δύο Βέλγοι, ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και ένας Σύρος.

Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου