Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Θεοδωράκης: Αποπροσανατολίζετε την κοινή γνώμη για να φέρετε οδυνηρά μέτρα - ΒΙΝΤΕΟ

Θεοδωράκης: Αποπροσανατολίζετε την κοινή γνώμη για να φέρετε οδυνηρά μέτρα - ΒΙΝΤΕΟ
Να καταργήσει με ένα άρθρο τις 13 παρεμβάσεις που έχουν κάνει στη Δικαιοσύνη η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ την κατηγόρησε ότι αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη για να φέρει οδυνηρά  μέτρα.
"Η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ήταν το αγαπημένο σπορ όλων των κυβερνήσεων. Ζήτημα είναι αν θα βρεις έναν δύο πρωθυπουργούς που δεν προσπάθησαν ή που δεν πρόλαβαν να στήσουν, το δικό τους παραμάγαζο μέσα στη Δικαιοσύνη. Και για σας από ό,τι φαίνεται ήταν μεγάλη προτεραιότητα. Επιλέξατε την κυρία Θάνου για την προεδρία του Αρείου Πάγου αφού πρώτα είχε δώσει εξετάσεις στην Κουμουνδούρου" είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού στην ομιλία του στην προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή.
Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κ. Θάνου αφήνοντας σαφείς αιχμές: "Ήταν δικαστής, αλλά θεωρούσε «παράνομο, απεχθές και επονείδιστο» το χρέος. Ήταν δικαστής αλλά έστελνε επιστολές στο Γιούνκερ λέγοντάς του ότι ο λαός στηρίζει την κυβέρνησή του στον αγώνα της κατά της λιτότητας. Και βεβαίως ανταμείφθηκε η κυρία Θάνου. Έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Η κυρία Θάνου συνηθίζει να λέει από τότε στις συνεντεύξεις της ότι «ο δικαστής δίνει λόγο μόνο στη συνείδησή του και στο Θεό». Προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση το «θεός» είναι το ψευδώνυμο του «κ.Τσίπρα»".
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο: "Γιατί προχωρήσατε στη δεξιά μεταγραφή, του κ. Παπαγγελόπουλου; Αναρωτιούνται και πολλοί σύντροφοί σας. Ο κ. Παπαγγελόπουλος το καλοκαίρι του 2009 διορίστηκε διοικητής της ΕΥΠ. Τη μια μέρα παραιτήθηκε από δικαστής και την άλλη τοποθετήθηκε στην ΕΥΠ. Έχουμε κάθε λόγο λοιπόν να πιστεύουμε ότι ήταν ένας υπάκουος κυβερνητικός δικαστής και γι’ αυτό επελέγη στην έμπιστη θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Στη συνέχεια ιδιώτευσε, μέχρι που τον ανακαλύψατε ξανά εσείς κ. Τσίπρα. Ή για να είμαι δικαιότερος ίσως ήταν φαεινή ιδέα του κ. Καμμένου, ο οποίος τον είχε προτείνει για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης".
"Ποιος όμως ήταν ο δικαστής κ. Παπαγγελόπουλος; Είχε εμπλακεί σε σειρά σημαντικών πολιτικών υποθέσεων τις οποίες αντί να τις διαλευκάνει συνήθως τις έθετε στο αρχείο. Είχε ασχοληθεί με καταγγελίες για ύποπτες χρηματοδοτήσεις των παλιών κομμάτων εξουσίας κανένα συμπέρασμα – στο αρχείο η υπόθεση" είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: "Το λέω προς τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως μήπως νομίζουν ότι έχουν μεταγράψει από τη Δεξιά κανέναν Ντι Πιέτρο…Άλλο Παπαγγελόπουλος, άλλο Ντι Πιέτρο".
"Το μείζον πέρα από αυτά που συζητάμε είναι η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης. Στις 18 Μαρτίου ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα αφέθηκε ελεύθερος. Ήταν μια ντροπιαστική μέρα για τη δικαιοσύνη. Πρόκειται για την κραυγαλέα απόδειξη των τεράστιων προβλημάτων του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά αυτά δεν αντιμετωπίζονται με λόγια του αέρα. Αυτά θέλουν δουλειά, οργάνωση και τολμηρές αποφάσεις. Την οποία αδυνατείτε να κάνετε κύριοι της κυβέρνησης. Την οποία θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να κάνουμε" συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης.
"Και να σας πω κάτι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Μην πολιτεύεστε σαν να είστε αιώνιοι, οι αποφάσεις θα γυρίσουν μπούμερανγκ. Κάποια στιγμή δεν θα είστε κυβέρνηση και τότε θα είστε στο έλεος της αυθαιρεσίας που εσείς δημιουργείτε" συμπλήρωσε.

"Πολλά ερωτήματα προκαλεί η εκδίωξη από τον κ. Τσίπρα του κ.Νικολούδη,
που είχε παραμείνει υπουργός και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Τον Φεβρουάριο του ’15 ο κ. Τσίπρας παρουσίαζε ως στρατηγική επιλογή τη συνεργασία με τον κύριο Νικολούδη, που ως πρόεδρος της Αρχής Μαύρου Χρήματος, γνώριζε πολύ καλά τις παράνομες διαδρομές της διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα μας. Γι αυτό κι εγώ στην πρώτη μου τοποθέτηση στη Βουλή δεσμεύτηκα ότι θα στηρίξω τον κ.Νικολούδη στο δύσκολο έργο του.
Ο κ.Νικολούδης όμως καρατομήθηκε ξαφνικά και ο κ.Τσίπρας δεν ένιωσε την ανάγκη να μας πει το γιατί. Ο κ. Νικολούδης δεν έκανε τίποτα τους μήνες που ήταν υπουργός ή μήπως έκανε πάρα πολλά; Ενόχλησε αυτούς που έπρεπε ή δεν ενόχλησε κανέναν; Ας απαντήσει έστω και σήμερα ο πρωθυπουργός. Ο κ. Νικολούδης είχε πει ότι υπάρχουν 3.500 υποθέσεις με 7,5 δισ. φοροδιαφυγή από τα οποία μπορούν να εισπραχθούν 2 με 2,5 δις ευρώ. Πούντα; Πού είναι τα δισεκατομμύρια από το λαθρεμπόριο,  το λαθρεμπόριο καυσίμων, το λαθρεμπόριο καπνού Στις προγραμματικές δηλώσεις σας, τον Φεβρουάριο του 2015, είχατε δεσμευτεί για έσοδα 1 δις από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλα 800 εκατομμύρια από την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων...Ο φοβερός και τρομερός κ.Μάρδας είχε ορκισθεί για πάνω από 2 δισεκατομμύρια έσοδα από την πάταξη λαθρεμπορίου και παρεμπορίου  και τώρα ψάχνει τις τσέπες των προσφύγων μήπως και βρει τίποτα ψιλά. Γελάνε στα κοινωνικά δίκτυα , στο εξωτερικό αλλά είναι ακόμα υπουργός σας" επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

"Δώστε μας όμως μια απάντηση. Το σπάσατε το άβατο της ολιγαρχίας; Κέρδισαν τίποτε τα δημόσια ταμεία; Έτσι ακριβώς χαρακτηρίζατε το λαθρεμπόριο καυσίμων προεκλογικά κ. Τσίπρα: «Το άβατο της ολιγαρχίας»! Γιατί δεν μπήκατε στο άβατο; Τι φοβηθήκατε; Ή θα δώσετε άλλη παράσταση γι’ αυτό;" είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.
Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στις 100 δόσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Στο άρθρο 34 ορίσατε ότι όσοι χρωστούσαν στο δημόσιο όσα κι αν χρωστούσαν, δηλαδή και οι εκατομμυριούχοι, θα γλιτώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Πόσοι γλίτωσαν και πόσα γλίτωσαν κ Τσίπρα;  Ή να ρωτήσω και διαφορετικά: Σε ποιους φίλους εργολάβους καθαρίσατε τις σφραγίδες
για να μπορούν να παίρνουν έργα εκατομμυρίων με την υπογραφή των υπουργών της κυβέρνησης; Επίσης σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα και γι’ αυτό κάθε εβδομάδα βγάζει και μια καινούρια λίστα μήπως και ξεχαστούμε.

"Διαφθορά και διαπλοκή, θα βρεις σε όλα τα στρατόπεδα. Όμως και εδώ υπάρχει η διαφορά, υπάρχουν συνθήκες επώασης των διεφθαρμένων και αυτές είναι ο κομματισμός – ο κρατισμός – ο παραγοντισμός – η αδιαφάνεια - το ρουσφέτι – η ανικανότητα - ο λαϊκισμός.  Ακούστε τις λέξεις και κοιτάξτε λίγο την πολιτεία σας γιατί  χαρακτηρίζουν ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής σας.
Η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία και εξουσία είσαστε εσείς. Εσείς βλέπετε 4 φόρες τις γάτες, εσείς πηγαίνετε στην Κάντζα, εσείς ζητάτε από τα Μέσα υποστήριξη, εσείς απαιτείτε να απολυθούν δημοσιογράφοι που δεν σας είναι αρεστοί. Εσείς δίνετε στους εκβιαστές χρήματα των ΔΕΚΟ και τους βγάζετε στην ΕΡΤ να συκοφαντούν τους αντιπάλους σας. Εσείς προσλαμβάνετε εκδότες εφημερίδων και σάιτ στο Μέγαρο Μαξίμου" τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

"Η θεωρία σας είναι απλή. Ό,τι κάνετε είναι καλώς καμωμένο γιατί οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι και κυρίως διεφθαρμένοι Ο κόσμος υποφέρει και πονά. Ναι, αλλά οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι. Υπάρχει χάος στο μεταναστευτικό. Ναι αλλά οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι. Καθυστερεί η αξιολόγηση. Ναι, αλλά οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι. Θα κοπούν οι συντάξεις. Ναι, αλλά οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι.  Διορίζετε ακόμη και αυτούς που θεωρούν ότι η καριέρα είναι χολέρα. Ναι, αλλά οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι. Πόσο καιρό θα επικαλείστε αυτό το άλλοθι κύριοι της κυβέρνησης; Και πόσο καιρό ακόμη θα παίζετε κρυφτούλι με τα προβλήματα της χώρας;" συνέχισε και ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια πρόταση:
"Αφού δεν καταφέρατε να καταργήσατε με ένα άρθρο και ένα το μνημόνιο φέρτε ένα άρθρο και καταργήστε τις 13 παρεμβάσεις που έχει κάνει στη Δικαιοσύνη η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ".
"Αποπροσανατολίζετε την κοινή γνώμη για να φέρετε οδυνηρά  μέτρα. Πέρυσι στα μπάνια του λαού και φέτος το Πάσχα  στις διακοπές. Η κοινωνία ζητά δικαιοσύνη και εσείς χτίζετε ένα νέο κομματικό κράτος. Εμείς θα αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική. Θα δώσουμε την μάχη υπέρ των πολλών για δικαιοσύνη, για παιδεία και εργασία" είπε ο κ. Θεοδωράκης.



Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου