Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Μία νέα αρχή για το epikairo.gr

1η Απριλίου του 2008· ήταν η ημερομηνία που δημιουργήθηκε το blog epikairo. Τα 8 χρόνια που πέρασαν ήταν χρήσιμα για μας, ελπίζουμε και για τους αναγνώστες μας. Γράψαμε ανώνυμα, πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι, υπερασπιστήκαμε την άποψή μας με περισσό πάθος, στηρίξαμε πολιτικές αλλά και πρόσωπα που κουβάλησαν με κόστος αυτές τις πολιτικές· ποτέ στρατευμένα, ποτέ με αντίτιμο. Γράψαμε πάντα αυτό που πιστεύαμε.
Ένα ατυχές συμβάν (το blog έχει χακαριστεί και είναι κάτω τους τελευταίους 4 μήνες) γίνεται η αφορμή -και όχι η αιτία- να κάνουμε μία νέα αρχή. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να μεταφέρουμε το περιεχόμενο των 8 ετών στη νέα πλατφόρμα· έχουμε ποστάρει κάποια ελάχιστα ενδεικτικά άρθρα διαχρονικής αξίας.
To epikairo λοιπόν αλλάζει· και το κάνει ριζικά. Δεν κάνουμε μία απλή μεταφορά στην φιλόξενη πλατφόρμα του medium, αλλάζουμε ολόκληρη τη φιλοσοφία μας. Οι συμμετέχοντες σε αυτό, έχουν το δικό τους προσωπικό πολιτικό blog στο medium, και παράλληλα, τα κείμενα που επιλέγουν δημοσιεύονται στον κοινό συνεργατικό χώρο του epikairo.
Γιατί στο medium; Επειδή είναι το πιο εξελιγμένο διαδραστικό εργαλείο παραγωγής και διάδοσης διαδικτυακού περιεχομένου.
Kάθε αρθρογράφος έχει την ευθύνη του περιεχομένου που δημοσιεύει. Το blog αυτοπροσδιορίζεται ως ένα ανοιχτό και συνεργατικό προοδευτικό blog.
Το πολιτικό μας σχέδιο είναι να υπηρετήσουμε το δίκαιο και ριζοσπαστικό άνοιγμα όλων των κλειστών θεσμών, δομών και ιεραρχιών που επιτρέπουν στην συντήρηση και στα πελατειακά συστήματα να κρατούν την χώρα απομονωμένη και τους πολλούς και πιο αδύναμους στις σκιές. Οι λέξεις-κλειδιά πάνω στις οποίες θέλουμε να χτίσουμε μία πιο δίκαιη και προοδευτική κοινωνία είναι η ανοιχτότητα, η συνεργασία και η στήριξη. Μέσα από την άποψή μας θα προσπαθήσουμε να υπηρετήσουμε τις αξίες μας αλλά και τις ανάγκες των πολλών.
Στόχος μας είναι να δώσουμε φωνή, ισότιμα, σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες πιστεύουν σε μία ανοιχτή δημοκρατία, σε μία συνεργατική κοινωνία, σε μία υποστηρικτική πολιτική των αδυνάμων.
Σκοπός μας είναι η συγκέντρωση αξιόλογου και πολύτιμου υλικού το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση προβληματισμού και διαλόγου, όπως και η σαφής, διακριτή, θαρραλέα, δυναμική θέση στο δημόσιο πολιτικό διάλογο.
Καλή μας αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου